Surdeigstostbrød med sopp og østers

Surdeigstostbrød med sopp og østers

oppskrift på smakfulle sourdough toast med sopp og østers, perfekt for en deilig forrett eller frokost. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, delt
  • 2. 6 ½ tommers tykke diagonale skiver av surdeigsbaguette, eller 3 skiver av surdeigslandbrød, delt i to
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4. 680 gram små sopp (som kantareller, moreller, crimini eller sjampinjong), børstet rene (delt i to hvis store)
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 1/3 kopp kremfløte
  • 7. 12 ferske østers, skrellet, hakket, drenert (valgfritt)
  • 8. 2 små sjalottløk, finhakket
  • 9. 1 spiseskje finhakket flatbladpersille
  • 10. 12 svært tynne skiver lardo (valgfritt)
  • 11. Ingrediensinfo: Lardo er saltet fettkjøtt, ofte krydret med urter og krydder. Det kan finnes i spesialbutikker for matvarer og på laquercia.us.

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt 2 ss smør i en stor, tykk panne over middels varme. Legg i 3 skiver brød og rist til de er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Tilsett 1 ss smør i pannen; snu brødet og rist til det er gyllent og sprøtt, ca. 3 minutter til. Overfør ristet brød til en rist og la det avkjøle. Gjenta med de resterende 3 brødskivene og 3 ss smør. FORBEREDELSER: Kan lages 1 time i forveien. La stå i romtemperatur. Rens pannen. Varm opp olje i pannen over middels høy varme. Tilsett sopp og surr, vend ofte, til den er lett farget men fortsatt fast, ca. 2 minutter. Krydre med salt og overfør en tredjedel av soppen til en tallerken. Tilsett 2 ss smør og fløte i pannen. La det småkoke; kok til fløten er veldig tykk og soppen er godt dekket av saus, 3-4 minutter. Rør inn østers, hvis du bruker det, samt sjalottløk og persille. Fordel brødet på tallerkener og øs soppsausen over. Topp med de reserverte soppen. Legg 2 skiver lardo over hver brødskive, hvis du bruker det. Server umiddelbart.
  2. 22. Smelt 2 ss smør i en stor, tykk panne over middels varme. Legg i 3 skiver brød og rist til de er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Tilsett 1 ss smør i pannen; snu brødet og rist til det er gyllent og sprøtt, ca. 3 minutter til. Overfør ristet brød til en rist og la det avkjøle. Gjenta med de resterende 3 brødskivene og 3 ss smør. FORBEREDELSER: Kan lages 1 time i forveien. La stå i romtemperatur.
  3. 33. Rens pannen. Varm opp olje i pannen over middels høy varme. Tilsett sopp og surr, vend ofte, til