Kylling, chorizo og tortilla-stoup (gryteaktig suppe)

Kylling, chorizo og tortilla-stoup (gryteaktig suppe)

Lær hvordan du lager en varm og smakfull chicken, chorizo og tortilla stoup. Perfekt som forrett eller lett middag, med en rik smak av krydder og sauser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • 3/4 pund chorizopølse, i pakker nær kielbasa
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3 hvitløksfedd, knust
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 6 små røde poteter, terninger
  • 1 boks (425 g) med ildrøstede hakkede tomater (anbefalt: Muir Glen)
  • 1 boks (425 g) med mørke røde kidneybønner, drenert
  • 2 ts hot sauce
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1 pose røde eller blå mais-tortillachips
  • 2 kopper revet pepper jack eller røkt Cheddar
  • Anbefalte garnityr: hakket vårløk, hakket koriander eller ferske timianblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm en middels stor suppeterrin over middels høy varme.
  3. 3Skjær kyllingen i bitestørrelse biter. Vask opp, og krydre deretter kyllingen med salt og pepper. Skjær chorizo i terninger. Tilsett ekstra-virgin olivenolje og kylling i gryten. Brun kyllingen lett i 2 minutter, og tilsett deretter chorizo og hvitløk. Kok i ytterligere 2 til 3 minutter, og tilsett deretter paprika, løk og poteter. Kok i 5 minutter, og rør inn tomater, kidneybønner og hot saus. Tilsett kyllingkraft og la suppen koke opp til bobler.
  4. 4Forvarm grillen (broileren).
  5. 5Skru ned varmen og la suppen småkoke til potetene er møre, ca. 10 til 12 minutter. Hell suppen opp i dype skåler, og topp hver skål med en generøs håndfull knuste tortillachips og ost. La osten smelte under den varme grillen. Pynt med vårløk og urter.