Biff med overhøvlet karamellisert løk (Bistec Encebollado)

Biff med overhøvlet karamellisert løk (Bistec Encebollado)

oppskrift på saftig steak med smørdede karamelliserte løk, en smakfull og enkel rett fra latinamerikansk kjøkken. perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1,0 kg storfeyt tenderloin, utvalgt kvalitet, trimmet for fett
  • 1/2 kopp olivenolje, delt, pluss 2 spiseskjeer
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • En klype tørkede oregano-blader
  • 3 spiseskjeer adobo-krydder (like deler hvitløks- og løkpulver, malt spisskummen og salt)*, delt
  • 2 store hvite løk, skåret i ringer
  • 1/4 kopp hvit eddik
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 1 stang usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt storfe tenderloin i 85 grams medallions og bank dem ut til scaloppini.
  2. 2I en stor bolle, bland sammen 1/4 kopp olivenolje, hvitløk, oregano og 2 spiseskjeer adobo. Tilsett kjøttet og rør for å dekke det jevnt. Sett det i kjøleskapet og la det marinere i minst 12 timer.
  3. 3I en stekepanne, varm opp den resterende 1/4 koppen olivenolje over middels høy varme. Tilsett løk og stek til den er gyllen. Tilsett eddik, kyllingkraft og smør, og la det småkoke i 2 til 3 minutter. Krydre med 1 spiseskje adobo, eller mer etter smak. Hold det varmt.
  4. 4I en annen stor stekepanne, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje over middels høy varme. Tilsett storfe scaloppini og stek raskt i 2 til 3 minutter på hver side. Ta av varmen.
  5. 5For å servere, legg lagvis storfe scaloppini og løkblandingen, og gjenta lagene én gang til. Øs over buljongen fra løken som saus. Server umiddelbart.