Sjokoladekremkake med pudding

Sjokoladekremkake med pudding

Lær hvordan du lager en saftig sjokoladekremkake med rik smak og myk konsistens. En perfekt dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp hvetemel
  • 2/3 kopp kakaopulver
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 2 store egg
  • 1 kopp sukker
  • 3/4 kopp helmelk
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1 1/2 kopper kokende vann
  • Lett søtet pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en stor bolle sikt sammen mel, 1/3 kopp kakaopulver, bakepulver og salt, og sett til side.
  3. 3I en middels bolle visp sammen egg, sukker, melk, smør og vanilje; tilsett i melblandingen. Rør deigen til den akkurat er blandet. Fordel deigen jevnt i en liten ildfast form på ca. 8 kopper. Sett til side.
  4. 4I en middels bolle visp sammen resten av kakaopulveret, brunt sukker og kokende vann. Hell jevnt over deigen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med smuler på, ca. 30 til 35 minutter. La den avkjøle i 10 minutter; server varm med pisket krem.