Sjokoladekremkake med pudding
Lær hvordan du lager en saftig sjokoladekremkake med rik smak og myk konsistens. En perfekt dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel
- 2/3 kopp kakaopulver
- 1/2 teskje bakepulver
- 3/4 teskje salt
- 2 store egg
- 1 kopp sukker
- 3/4 kopp helmelk
- 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 1 1/2 kopper kokende vann
- Lett søtet pisket krem, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en stor bolle sikt sammen mel, 1/3 kopp kakaopulver, bakepulver og salt, og sett til side.
- 3I en middels bolle visp sammen egg, sukker, melk, smør og vanilje; tilsett i melblandingen. Rør deigen til den akkurat er blandet. Fordel deigen jevnt i en liten ildfast form på ca. 8 kopper. Sett til side.
- 4I en middels bolle visp sammen resten av kakaopulveret, brunt sukker og kokende vann. Hell jevnt over deigen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med smuler på, ca. 30 til 35 minutter. La den avkjøle i 10 minutter; server varm med pisket krem.