Myk polenta

Myk polenta

oppskrift på myk og kremet soft polenta, perfekt som tilbehør eller alene. enkel å lage og passer til ulike retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 kopper vann
  • 2. 1 spiseskje kosher salt
  • 3. 1 kopp grov- eller middelsmalt polenta
  • 4. 1/2–1 teskje nykvernet svart pepper
  • 5. 3 spiseskjeer smør
  • 6. 2 unser Parmigiano-Reggiano, revet

Fremgangsmåte

  1. 1I en tykk gryte, kok opp 3 kopper vann. La resten av vannet småkoke i nærheten. Tilsett saltet og rør raskt i vannet med en visp, og beveg vispen i samme sirkulære retning for å lage en virvel. Hell polentaen i en tynn, jevn strøm i virvelen, og rør kontinuerlig hele tiden for å unngå klumper. Fortsett å røre etter at all polenta er tilsatt, og skru ned varmen slik at blandingen småkoker i stedet for å koke kraftig. Når polentaen begynner å tykne, bytt ut vispen med en langtrekkende tresleiv. Tilsett 1 kopp av det resterende vannet og fortsett å røre. Hvis du oppdager klumper, bruk baksiden av skjeen til å presse dem mot sidene av gryten til de brytes opp. Fortsett å røre i polentaen, og pass på å nå ned til bunnen av gryten, til den er tykk og trekker seg bort fra sidene. Smak på polentaen for å forsikre deg om at kornene er møre; tilsett mer vann om nødvendig. Det tar mellom 15 og 60 minutter, avhengig av typen maisgryn, da noen typer ikke blir møre raskt og tar lengre tid. I de siste 5 minuttene av kokingen, rør inn pepper og smør, etterfulgt av osten. Ta gryten av varmen. For å servere umiddelbart, hell den på et stort fat eller i en bolle eller individuelle tallerkener.