Enkel spaghetti med tomatsaus
oppskrift på en enkel og smakfull spaghetti med frisk tomatsaus, perfekt for en rask middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2. 4 fedd hvitløk, veldig tynt skivet
- 3. Kosher-salt
- 4. En klype knuste rød pepperflak
- 5. Én 28-unse boks San Marzano-plommetomater, knust for hånd
- 6. 1 kopp revet basilikumblader
- 7. 340 gram spaghetti
- 8. Revet Parmesanost, valgfritt
- 9. Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp oljen, hvitløk, 1/2 teskje salt og pepperflak i en stor stekepanne på middels varme, mens du rører, til oljen varmes opp og hvitløken akkurat begynner å bli gyllen, 4 til 6 minutter.
- 22. Tilsett tomatene; skyll boksen med omtrent 1 kopp vann, og hell vannet i pannen. Tilsett basilikum, øk varmen til middels-høy og la det småkoke til sausen tykner, 15 til 20 minutter.
- 33. I mellomtiden, tilsett spagettien i det kokende vannet, og kok etter anvisning på pakken; sil godt.
- 44. Bland den kokte spagettien inn i sausen, og rør godt for å dekke pastaen. Server med parmesanost hvis ønskelig.