Sjokolademoltekake
Lær hvordan du lager en uimotståelig sjokolademolten kake med flytende kjerne. En perfekt dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. Klart smør
- 2. Kakaopulver
- 3. 200 gram Valrhona ekstra-bitter sjokolade
- 4. 7 spiseskjeer mykt smør
- 5. 6 egg, separert
- 6. 1/2 kopp mandelmel
- 7. 1/2 kopp kake-mel
- 8. 1/2 kopp melis
- 9. 280 gram Valrhona semi-søt sjokolade
- 10. Laurbærbladssaus (oppskrift følger)
- 11. 1 kopp sukker
- 12. 1/2 kopp vann
- 13. 1 vaniljestang
- 14. 4 ferske laurbærblader
Fremgangsmåte
- 11. Samle sammen 10 til 12 kakeformer med en høyde på 2 tommer. Klipp ut strimler av bakepapir som er 1 tomme bredere enn formene. Pensle begge sider av bakepapirstrimlene med klarert smør. Sett dem inn i kakeformene. Dekk innsiden av formene med kakaopulver og sett dem til side på et stekebrett.
- 22. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
- 33. Smelt mørk sjokolade over vannbad. Rør inn mykt smør i den smeltede sjokoladen. Ta sjokolademiksturen av varmen og visp inn eggeplommer, én om gangen. Sikt sammen mel og vend det inn i sjokolademiksturen.
- 44. Pisk eggehviter til myke topper og tilsett melis. Vend en tredjedel av eggehvitene inn i sjokolademiksturen. Brett inn resten av hvitene i to omganger.
- 55. Sprøyt et lag på 1/2 tomme av kakerøren i bunnen av hver kakaokledde kakeform. Frys til kakerøren blir stiv, ca. 3 til 5 minutter. Legg en 1-tommers bit med semi-søt sjokolade oppå den stivnede kakerøren i hver form. Sprøyt nok kakerøre til å dekke sjokoladebiten. Stek i ovn på 175 °C (350 °F) i 20 minutter. La kaken hvile i ett minutt før servering. Server med pisket krem og laurbærbladssaus.
- 66. Kok opp sukker og vann. Legg vaniljestang, delt i to på langs og skrapet ut, samt laurbærblad i den kokende blandingen. La det trekke i minst én time (uten varme), og fjern deretter vaniljestang og laurbærblad. Oppbevar sausen i kjøleskap.
- 77. Gir: 1 1/2 kopp saus