Sjokolademoltekake

Sjokolademoltekake

Lær hvordan du lager en uimotståelig sjokolademolten kake med flytende kjerne. En perfekt dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. Klart smør
  • 2. Kakaopulver
  • 3. 200 gram Valrhona ekstra-bitter sjokolade
  • 4. 7 spiseskjeer mykt smør
  • 5. 6 egg, separert
  • 6. 1/2 kopp mandelmel
  • 7. 1/2 kopp kake-mel
  • 8. 1/2 kopp melis
  • 9. 280 gram Valrhona semi-søt sjokolade
  • 10. Laurbærbladssaus (oppskrift følger)
  • 11. 1 kopp sukker
  • 12. 1/2 kopp vann
  • 13. 1 vaniljestang
  • 14. 4 ferske laurbærblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Samle sammen 10 til 12 kakeformer med en høyde på 2 tommer. Klipp ut strimler av bakepapir som er 1 tomme bredere enn formene. Pensle begge sider av bakepapirstrimlene med klarert smør. Sett dem inn i kakeformene. Dekk innsiden av formene med kakaopulver og sett dem til side på et stekebrett.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
  3. 33. Smelt mørk sjokolade over vannbad. Rør inn mykt smør i den smeltede sjokoladen. Ta sjokolademiksturen av varmen og visp inn eggeplommer, én om gangen. Sikt sammen mel og vend det inn i sjokolademiksturen.
  4. 44. Pisk eggehviter til myke topper og tilsett melis. Vend en tredjedel av eggehvitene inn i sjokolademiksturen. Brett inn resten av hvitene i to omganger.
  5. 55. Sprøyt et lag på 1/2 tomme av kakerøren i bunnen av hver kakaokledde kakeform. Frys til kakerøren blir stiv, ca. 3 til 5 minutter. Legg en 1-tommers bit med semi-søt sjokolade oppå den stivnede kakerøren i hver form. Sprøyt nok kakerøre til å dekke sjokoladebiten. Stek i ovn på 175 °C (350 °F) i 20 minutter. La kaken hvile i ett minutt før servering. Server med pisket krem og laurbærbladssaus.
  6. 66. Kok opp sukker og vann. Legg vaniljestang, delt i to på langs og skrapet ut, samt laurbærblad i den kokende blandingen. La det trekke i minst én time (uten varme), og fjern deretter vaniljestang og laurbærblad. Oppbevar sausen i kjøleskap.
  7. 77. Gir: 1 1/2 kopp saus