Baconskekaker med krabbekaker og pimiento-mais-relish
oppskrift på bacon crab cakes med en frisk pimiento-corn relish. perfekt for forrett eller fest. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver røkt bacon
- 2. 1 stilk selleri, finhakket
- 3. 1/2 liten løk, finhakket
- 4. 1 1/2 kopper maiskjerner (fra omtrent 3 maiskolber)
- 5. Salt og pepper
- 6. 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 7. 2 spiseskjeer sukker
- 8. 1 liten glass (4 unser) hakkede pimientos, drenert
- 9. 450 gram lump crab meat
- 10. 1 stort egg, lett pisket
- 11. 3 spiseskjeer majones
- 12. 1 teskje Dijon-sennep
- 13. 1/2 liten løk, finrevet
- 14. 1 fedd hvitløk, finrevet
- 15. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 16. 1/4 til 1/2 kopp knuste pretzels, etter behov
- 17. 3/4 teskje sjømatkrydder, som Old Bay
- 18. Noen dråper hot sauce
- 19. Salt
Fremgangsmåte
- 11. Sett en stor stekepanne over middels varme og kok opp baconet til det er gyllent og sprøtt, totalt 7 til 8 minutter. Sett til side omtrent 3 spiseskjeer av baconfettet i en skål og 2 spiseskjeer i pannen. Overfør baconet til en tallerken med kjøkkenpapir for å avkjøle.
- 22. Sett pannen tilbake på middels varme og tilsett selleri, løk, mais og litt salt og pepper. Kok grønnsakene til de begynner å bli møre, 3 til 4 minutter. Tilsett eddik, sukker og pimientos i pannen og kok til eddiken har redusert og maisen er mør, 3 til 4 minutter. Juster krydderet etter behov og sett sylten til side for å avkjøle.
- 33. Sett en stor stekepanne over middels varme med omtrent 1 1/2 spiseskje av det reserverte baconfettet. I en stor bolle blander du alle ingrediensene til krabbekakene, sammen med det sprø baconet, og justerer krydderet med salt og pepper etter behov. Arbeid i porsjoner om nødvendig, og form ca. 1/4 kopp av blandingen til hver krabbekake. Stek i baconfettet, snu en gang, til de er gyldne og gjennomvarme, ca. 3 minutter på hver side.
- 44. Når batchene er ferdige, legger du dem på en tallerken og holder dem varme. Tilsett mer baconfett i pannen etter behov under stekingen.
- 55. Server de varme krabbekakene med den varme eller romtempererte sylten.