Individuelle sitronmarengstærter

Individuelle sitronmarengstærter

Lær hvordan du lager deilige individuelle sitronmarengstærter med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning, med sprø bunn og luftig marengs.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund shortcrust-deig, oppskrift følger
  • 2. 2 kopper sitronsaft
  • 3. 6 egg
  • 4. 6 eggeplommer
  • 5. 1 1/2 kopper sukker
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 4 eggehviter
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. 1/2 teskje krem av tartar
  • 10. 1 kopp sukker
  • 11. 3 kopper hvetemel
  • 12. 1/4 teskje salt
  • 13. 4 unser usaltet smør, kaldt
  • 14. 8 unser fettstoff, kaldt
  • 15. 1/2 kopp iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Rullepinne, 6 (4-tommers) terteformer med avtakbare bunner, 3 kopper paivekt eller tørkede bønner, ostehøvel.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 33. Til paibunnen: Kjevle ut deigen til en tykkelse på 0,6 cm og stikk ut 6 (15 cm) runde former. Legg deigen i de 6 terteformene. Trim overskuddsdeigen med en kniv. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. 44. Legg et stykke bakepapir i hver tertebunn og fyll opp til kanten med paivekt eller tørkede bønner.
  5. 55. Stek i 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius. Fjern bakepapiret og vekten, og stek i ytterligere 10 minutter.
  6. 66. Til fyllet: Visp sammen sitronsaft, egg, eggeplommer, sukker og vaniljeekstrakt.
  7. 77. Hell sitronblandingen i en middels kjele. Varm opp på middels varme og rør med en slikkepott i ca. 5 minutter, til blandingen begynner å tykne. Hell sitronblandingen over et bakepapir og avkjøl helt.
  8. 88. Fordel den avkjølte sitronblandingen eller curden i de stekte tertebunnene.
  9. 99. Til marengs: Pisk eggehvitene med vaniljeekstrakt og kremortartar til myke topper dannes. Fortsett å piske mens du tilsetter sukker, én spiseskje om gangen. Marengsen skal ha stive, blanke topper. Fordel marengsen oppå terten.
  10. 1010. Sørg for at det er en god forsegling mellom marengsen og kanten på deigen. Stek terten i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius i 20–25 minutter, eller til marengsen er gyllen. La den avkjøle i 15 minutter før du tar den ut av formene.
  11. 1111. Sikt mel og salt i en stor bakebolle. Riv smør og kortning med ostehøvel direkte i melet. Bland med fingrene til det ligner gryn. Tilsett iskaldt vann og bland med en skje, trekk vannet inn i melet til en deig dannes.
  12. 1212. Form deigen med hendene til to baller og trykk dem flate til disker. Pakk inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller i fryseren i opptil 1 måned.