Individuelle sitronmarengstærter
Lær hvordan du lager deilige individuelle sitronmarengstærter med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning, med sprø bunn og luftig marengs.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund shortcrust-deig, oppskrift følger
- 2. 2 kopper sitronsaft
- 3. 6 egg
- 4. 6 eggeplommer
- 5. 1 1/2 kopper sukker
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 4 eggehviter
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1/2 teskje krem av tartar
- 10. 1 kopp sukker
- 11. 3 kopper hvetemel
- 12. 1/4 teskje salt
- 13. 4 unser usaltet smør, kaldt
- 14. 8 unser fettstoff, kaldt
- 15. 1/2 kopp iskaldt vann
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Rullepinne, 6 (4-tommers) terteformer med avtakbare bunner, 3 kopper paivekt eller tørkede bønner, ostehøvel.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 33. Til paibunnen: Kjevle ut deigen til en tykkelse på 0,6 cm og stikk ut 6 (15 cm) runde former. Legg deigen i de 6 terteformene. Trim overskuddsdeigen med en kniv. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 44. Legg et stykke bakepapir i hver tertebunn og fyll opp til kanten med paivekt eller tørkede bønner.
- 55. Stek i 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius. Fjern bakepapiret og vekten, og stek i ytterligere 10 minutter.
- 66. Til fyllet: Visp sammen sitronsaft, egg, eggeplommer, sukker og vaniljeekstrakt.
- 77. Hell sitronblandingen i en middels kjele. Varm opp på middels varme og rør med en slikkepott i ca. 5 minutter, til blandingen begynner å tykne. Hell sitronblandingen over et bakepapir og avkjøl helt.
- 88. Fordel den avkjølte sitronblandingen eller curden i de stekte tertebunnene.
- 99. Til marengs: Pisk eggehvitene med vaniljeekstrakt og kremortartar til myke topper dannes. Fortsett å piske mens du tilsetter sukker, én spiseskje om gangen. Marengsen skal ha stive, blanke topper. Fordel marengsen oppå terten.
- 1010. Sørg for at det er en god forsegling mellom marengsen og kanten på deigen. Stek terten i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius i 20–25 minutter, eller til marengsen er gyllen. La den avkjøle i 15 minutter før du tar den ut av formene.
- 1111. Sikt mel og salt i en stor bakebolle. Riv smør og kortning med ostehøvel direkte i melet. Bland med fingrene til det ligner gryn. Tilsett iskaldt vann og bland med en skje, trekk vannet inn i melet til en deig dannes.
- 1212. Form deigen med hendene til to baller og trykk dem flate til disker. Pakk inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller i fryseren i opptil 1 måned.





