Baby Back Ribs

Baby Back Ribs

Lær hvordan du lager perfekte baby back ribs med vår enkle oppskrift. Saftig, smakfull og lett å følge for en deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 rader baby back ribs (ca. 1,1 kg)
  • 2. 1 oppskrift Bourbon Barbecue-saus, oppskriften følger
  • 3. 1/2 kopp steak-saus
  • 4. 1/2 kopp bourbon eller godt mørkt øl
  • 5. 2 ss Worcestershire-saus
  • 6. 1/4 kopp pakket mørk brunt sukker
  • 7. 1 ts vanlig eller grovkornet Dijon-sennep
  • 8. 2 klyper rød pepperflak
  • 9. Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Kutt ribbeina i to på tvers. Gni inn ribbeina, med særlig oppmerksomhet på den kjøttfulle siden, med 1/2 kopp av sausen. Legg ribbestykkene med kjøttsiden ned i en ildfast form på 28 x 33 cm. Stykkene vil overlappe litt.
  4. 44. Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek til kjøttet begynner å trekke seg fra endene av beina og ribbeina er akkurat møre, omtrent 1 time. Du kan steke ribbeina opptil en dag i forveien og oppbevare dem i kjøleskapet. Ta ribbeina ut av kjøleskapet ca. 1 time før grilling, slik at de når romtemperatur.
  5. 55. Forvarm en utendørs grill til middels høy varme. Grill ribbeina, pensle dem med omtrent halvparten av den gjenværende sausen, til de er sprø og gjennomvarme, ca. 10 minutter. Rør ribbeina rundt under grilling, sukkeret i barbecuesausen gjør det lett for dem å brenne seg. La ribbeina hvile i 5 til 10 minutter før du skjærer dem i biter med 1 eller 2 bein. Sett frem resten av sausen til dipping eller pensle den over ribbeina.
  6. 66. Rør alle ingrediensene sammen i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.