Grillet kokosnøtt-krabbe

Grillet kokosnøtt-krabbe

Lær hvordan du lager en smakfull grillet kokosnesehummer med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfesten eller en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. En spiseskje shrimp paste
  • 2. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 3. 5 cm fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • 4. 2 stilker sitrongress, bare de møre, hvite delene, finhakket
  • 5. 1 rød Fresno-chili, hakket med frø
  • 6. En liten håndfull korianderstilker og blader, hakket
  • 7. En klype havsalt
  • 8. En boks på 385 gram kokosmelk
  • 9. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 10. 2 levende hummer (1 1/2 pund hver), plassert i fryseren i 20 minutter til 1 time før koking
  • 11. 1 sitron, skåret i båter, til pynt
  • 12. Fennikel- og mandarin-salat, oppskrift følger
  • 13. 2 mellomstore fennikelknoller, renset
  • 14. 6 mandarinoransjer, delt i segmenter
  • 15. 1 kopp mikrogrønt
  • 16. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 17. 2 teskjeer lys soyasaus
  • 18. 1/2 teskje honning
  • 19. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 20. 3 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 21. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 22. 1 vårløk, skåret i tynne skiver på skrå, til pynt
  • 23. 1/3 kopp ristet, skivet mandler, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Med en morter og støter eller en food processor, bland reke-pastaen, rød pepperflak, ingefær, sitrongress, chili, koriander og salt til en jevn pasta. Overfør til en middels stor bolle og rør inn kokosmelk og olje; marinaden vil ha konsistensen av en våt rubb.
  2. 22. I en stor kjele, kok opp omtrent 12 kopper vann. Forkok hummerne, dekket, i 5 til 7 minutter.
  3. 33. Ta hummerne opp av vannet og dypp dem i isvann for å stoppe kokeprosessen.
  4. 44. Legg hummerne opp ned på et skjærebrett. Skjær dem i to på langs, fra halen til toppen av hodet, og la det være igjen tomaléen, men fjern lungene. Plasser hummerne med skallet opp i en stor ildfast form. Hell marinaden over hummerne og la dem marinere, dekket, i kjøleskapet i 2 til 4 timer.
  5. 55. Forvarm en grill til middels varme.
  6. 66. Ta hummerne ut av marinaden og legg dem med skallet ned på den varme grillen. Grill hummerne til de er gjennomvarme, 2 til 3 minutter på hver side.
  7. 77. Før servering, knekk opp klørne, og server umiddelbart med sitronbåter og fennikel- og mandarin-salaten.
  8. 88. Del fennikelknollene i to gjennom stilken, og skjær dem deretter i veldig tynne skiver. Legg dem i en stor bolle og tilsett mandarin-segmenter og mikrogrønt.
  9. 99. I en liten bolle, bland sitronsaft, soyasaus, honning og hvitløk. Visp sammen mens du sakte tilsetter oljen. Drypp halvparten av dressingen over fennikelsalaten og vend godt. Smak til og tilsett mer dressing om nødvendig, og juster krydder med salt og pepper.
  10. 1010. Server med skivede vårløk og ristet mandler som garnityr.