Bakt Alaska
oppskrift på baked alaska - en klassisk dessert med iskrem, marengs og frisk frukt. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kvart neapolitansk iskrem, myknet
- 2. Kakestykke av chiffon på 9 x 5 x 0,5 tommer
- 3. 8 unser sukker
- 4. 4 unser lys mais sirup
- 5. 2 unser vann
- 6. 4 unser pasteuriserte eggehviter, romtempererte
- 7. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 8. En klype kosher-salt
Fremgangsmåte
- 11. Bekled en 23 x 13 cm brødform med plastfolie.
- 22. Legg den myke iskremen i brødformen og jevnt ut.
- 33. Plasser et stykke kake oppå iskremen, trykk lett ned, og sett formen i fryseren i 1 time.
- 44. Etter en time, bland sukker, mais sirup og vann i en kjele på 2 liter og varm opp på høy varme. Rør bare til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Fest et sukkertermometer på kjelen og kok opp blandingen til den når 120°C (240°F).
- 55. Mens sirupen koker, legg eggehviter, salt og vanilje i bollen på en kjøkkenmaskin, og bruk vispvedlegget. Pisk på høy hastighet til eggehvitene danner medium stive topper, ca. 4–5 minutter.
- 66. Når sukker sirupen har nådd 120°C (240°F), fjern den fra varmen, og med kjøkkenmaskinen på lav hastighet, hell sakte og forsiktig den varme sirupen i en tynn jevn strøm inn i eggehvitene, pass på å unngå kontakt med vispen. Når all sirupen er tilsatt, øk hastigheten til høy og pisk til stive topper dannes og blandingen har blitt avkjølt, ca. 8–10 minutter.
- 77. Ta brødformen ut av fryseren, snu den opp ned på et varmebestandig serveringsfat, og fjern plastfolien. Dekk iskremkaken med et lag på 2,5 cm marengs rundt hele, og forsegl marengsen til formen rundt bunnen.
- 88. Bruk en gassbrenner til å brune marengsen jevnt over hele. Server umiddelbart. Kan fryses ned igjen etter at marengsen er brunet.