Karamellsaus
Lær hvordan du lager en perfekt karamellsaus med denne enkle oppskriften. Passer til dessert, kaker og is. Rask å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper sukker
- 2. 1/3 kopp vann
- 3. 1 1/4 til 1 1/2 kopper kremfløte
- 4. 1/2 vaniljestang eller 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Bland vann og sukker i en stor, tykkbunnet kjele. Dekk til og kok på lav varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok uten lokk til sukkeret blir en middels brun farge, omtrent 5 til 7 minutter, rør av og til med en tresleiv. Følg med nøye mot slutten, da det raskt går fra karamell til brent. Hold deg på avstand for å unngå sprut, og tilsett gradvis fløte og frøene som er skrapet ut av vaniljestangen (eller vaniljeekstrakt). La det småkoke til karamellen er oppløst og sausen er glatt og tykk, omtrent 2 minutter. Server varm, eller tilsett ytterligere 1/4 kopp med tung fløte og server ved romtemperatur.