Meksikansk tortilla- og kjøttbollsuppe

Meksikansk tortilla- og kjøttbollsuppe

Lag en varmende og smakfull mexican tortilla meatball soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 2. 3 spiseskjeer hakket koriander
  • 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 4. 2 teskjeer fersk limejuice
  • 5. 1 teskje malt spisskummen
  • 6. 1 teskje sterk saus
  • 7. Salt og pepper etter smak
  • 8. 2 mellomstore løk, hakket (ca. 2 kopper)
  • 9. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 11. 2 (113 gram) bokser grønne chili, hakket
  • 12. 2 (425 gram) bokser italiensk-inspirerte hermetiske tomater, hakket, og reserver juicen
  • 13. 8 kopper kyllingkraft
  • 14. 1 spiseskje chilipulver
  • 15. 2 teskjeer malt spisskummen
  • 16. 1 teskje sterk saus eller etter smak
  • 17. 1/2 kopp hvetemel
  • 18. 1 kopp kyllingkraft
  • 19. Hakket koriander
  • 20. Stekte tortillastaver
  • 21. Avokadobiter
  • 22. Rømme
  • 23. Syltede jalapeños
  • 24. Monterey Jack-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Kjøttboller: 2. Bland det kjøttdeigen med koriander, hvitløk, limesaft, spisskummen, hot sauce, salt og pepper. Form til 1-unse store boller. Varm opp olje i en stekepanne på middels varme. Stek til de er brune på alle sider, ca. 5 minutter. 3. Suppe: 4. I en stor kjele, varm opp 2 ss vegetabilsk olje. Tilsett løk og hvitløk og kok i 5 minutter på lav varme til de er gjennomsiktige. Tilsett chili og kok i 2 minutter. Tilsett tomater med juice, kyllingkraft, chilipulver, spisskummen og hot sauce. La det småkoke i 15 til 20 minutter. 5. I en liten bolle, bland mel og kyllingkraft. Visp det inn i suppen. Kok opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett kjøttbollene og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. 6. Server suppen med ønskede garnityr.