Meksikansk tortilla- og kjøttbollsuppe
Lag en varmende og smakfull mexican tortilla meatball soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund magert kjøttdeig av storfe
- 2. 3 spiseskjeer hakket koriander
- 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 4. 2 teskjeer fersk limejuice
- 5. 1 teskje malt spisskummen
- 6. 1 teskje sterk saus
- 7. Salt og pepper etter smak
- 8. 2 mellomstore løk, hakket (ca. 2 kopper)
- 9. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 10. 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 11. 2 (113 gram) bokser grønne chili, hakket
- 12. 2 (425 gram) bokser italiensk-inspirerte hermetiske tomater, hakket, og reserver juicen
- 13. 8 kopper kyllingkraft
- 14. 1 spiseskje chilipulver
- 15. 2 teskjeer malt spisskummen
- 16. 1 teskje sterk saus eller etter smak
- 17. 1/2 kopp hvetemel
- 18. 1 kopp kyllingkraft
- 19. Hakket koriander
- 20. Stekte tortillastaver
- 21. Avokadobiter
- 22. Rømme
- 23. Syltede jalapeños
- 24. Monterey Jack-ost
Fremgangsmåte
- 1Kjøttboller: 2. Bland det kjøttdeigen med koriander, hvitløk, limesaft, spisskummen, hot sauce, salt og pepper. Form til 1-unse store boller. Varm opp olje i en stekepanne på middels varme. Stek til de er brune på alle sider, ca. 5 minutter. 3. Suppe: 4. I en stor kjele, varm opp 2 ss vegetabilsk olje. Tilsett løk og hvitløk og kok i 5 minutter på lav varme til de er gjennomsiktige. Tilsett chili og kok i 2 minutter. Tilsett tomater med juice, kyllingkraft, chilipulver, spisskummen og hot sauce. La det småkoke i 15 til 20 minutter. 5. I en liten bolle, bland mel og kyllingkraft. Visp det inn i suppen. Kok opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett kjøttbollene og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. 6. Server suppen med ønskede garnityr.
