Søndagsmiddag: Fylte svinekoteletter, kremostpoteter, sukkererter
Oppdag en deilig oppskrift med fylte svinekoteletter, kremostpoteter og sukkererter, perfekt for en smakfull søndagsmiddag. Enkle steg og gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 pund poteter, skrelt og delt i biter
- 2. Salt
- 3. 1/2 kopp melk
- 4. 4 unser kremost
- 5. 1 liten løk, finhakket
- 6. 2 spiseskjeer hakkede friske gressløk, valgfritt
- 7. 1 spiseskje olivenolje eller vegetabilsk olje, pluss litt til å dryppe over
- 8. 2 skiver bacon, hakket
- 9. 1 liten McIntosh-eple, hakket
- 10. 2 stilker selleri fra hjertet, finhakket
- 11. 1 liten løk, hakket
- 12. 2 spiseskjeer fersk hakket salvie, eller 1 teskje tørket salvie
- 13. 2 spiseskjeer fersk hakket timian, eller 1 teskje tørket timian
- 14. Nykvernet svart pepper
- 15. 2 ferdigkjøpte maismuffins
- 16. 8 tynne, benfrie svinefiletstykker av midtstykke
- 17. 2 pund sukkererter
- 18. 1 kopp kyllingkraft eller vann
- 19. 1 spiseskje smør
Fremgangsmåte
- 11. Dekk potetene med vann og krydre med salt. Dekk pannen for å få potetene til å koke raskt opp. Kok potetene til de er møre, ca. 12 minutter. Sil av vannet og legg potetene tilbake i den varme pannen for å tørke dem. Sett til side. Varm opp melk, kremost og løk over middels lav varme til kremosten smelter inn i melken og blandingen begynner å boble. Hell den varme melken og kremosten over potetene og mos dem til ønsket konsistens. Tilsett litt ekstra melk for mykere poteter. Krydre med salt etter smak, og overfør til et serveringsfat. Pynt med hakket gressløk.
- 22. Forvarm en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett olje og bacon i pannen og stek i 2 minutter. Tilsett eple, selleri og løk, og krydre fyllet med urter, salt og pepper. Skru ned varmen til middels. Stek grønnsakene i 5 minutter, og rør ofte. Smuldre maismuffinsene i pannen og bland det hele godt sammen.
- 33. Forvarm en stor stekepanne eller grillpanne over middels høy varme. Drypp kjøttstykkene med olje og krydre med salt og pepper. Stek kjøttstykkene i 3 til 4 minutter på hver side. Ikke overkoke. Kjøttstykkene skal være faste, men fortsatt saftige.
- 44. I en middels stor kjele, legg sukkererter og buljong sammen med 1 ss smør over middels høy varme. Når væsken begynner å koke, dekk til og skru ned varmen til lav. La sukkerertene småkoke i 3 til 5 minutter, til de er møre, men fortsatt grønne. Ta kjelen av varmen og krydre sukkerertene med salt etter smak.
- 55. For å montere fylte kjøttstykker, legg et tynt kjøttstykke på en tallerken eller serveringsfat. Fordel fyllet over kjøttstykket, slik at noe faller ut på tallerkenen, og legg deretter et annet kjøttstykke oppå. Gjenta med de tre gjenværende porsjonene. Server poteter og sukkererter som tilbehør for å fullføre måltidet.

