Escabeche av rød snapper

Escabeche av rød snapper

Lær hvordan du lager en smakfull escabeche med rød snapper. En enkel og vellaget forrett som passer perfekt til sommerens middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2. Seks (6-ounce) rød snapperfileter
  • 3. 3 store løk, skivet
  • 4. 1 1/2 spiseskjeer finhakket fersk koriander
  • 5. 1 1/2 teskjeer korianderfrø
  • 6. 1 1/2 teskjeer safrantråder
  • 7. 1 1/2 spiseskjeer grønne pepperkorn
  • 8. Skall av 2 appelsiner
  • 9. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 10. 2 røde paprika, kjernet, frøet og skivet
  • 11. 2 oransje paprika, kjernet, frøet og skivet
  • 12. 2 gule paprika, kjernet, frøet og skivet
  • 13. 2 grønne paprika, kjernet, frøet og skivet
  • 14. 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 15. Saften av 1 appelsin
  • 16. Saften av 1 sitron
  • 17. 6 plommetomater, skrellet, frøet og terningkuttet
  • 18. Salt og pepper
  • 19. 1/2 pund blåskjell, vasket godt og dampet, til pynt, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 3 spiseskjeer av oljen i en stor stekepanne på middels høy varme til den er varm. Legg i fiskefiletene med skinnsiden ned, og kok dem i 4 minutter, eller til skinnet er veldig sprøtt. Vend filetene og kok dem i ytterligere 2 minutter.
  2. 22. I en annen stor stekepanne, kok løken i den resterende oljen på middels høy varme, mens du rører, i 2 minutter. Tilsett fersk koriander, korianderfrø, safran, grønne pepperkorn, appelsinskall, hvitløk og paprika, og kok blandingen under omrøring av og til i 7 minutter. Hell i vinen, appelsin- og sitronjuice, samt tomater, og la blandingen koke med salt og pepper.
  3. 33. Overfør fisken til en stor glass- eller keramikkform, dekk den med grønnsaksblandingen og la den avkjøle i kjøleskapet, dekket, over natten.
  4. 44. Før servering, la fisken stå i en kjølig plass i 1 ½ time. Pynt hver porsjon med to dampede blåskjell, hvis ønskelig.