Escabeche av rød snapper
Lær hvordan du lager en smakfull escabeche med rød snapper. En enkel og vellaget forrett som passer perfekt til sommerens middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2. Seks (6-ounce) rød snapperfileter
- 3. 3 store løk, skivet
- 4. 1 1/2 spiseskjeer finhakket fersk koriander
- 5. 1 1/2 teskjeer korianderfrø
- 6. 1 1/2 teskjeer safrantråder
- 7. 1 1/2 spiseskjeer grønne pepperkorn
- 8. Skall av 2 appelsiner
- 9. 1 teskje finhakket hvitløk
- 10. 2 røde paprika, kjernet, frøet og skivet
- 11. 2 oransje paprika, kjernet, frøet og skivet
- 12. 2 gule paprika, kjernet, frøet og skivet
- 13. 2 grønne paprika, kjernet, frøet og skivet
- 14. 3/4 kopp tørr hvitvin
- 15. Saften av 1 appelsin
- 16. Saften av 1 sitron
- 17. 6 plommetomater, skrellet, frøet og terningkuttet
- 18. Salt og pepper
- 19. 1/2 pund blåskjell, vasket godt og dampet, til pynt, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 3 spiseskjeer av oljen i en stor stekepanne på middels høy varme til den er varm. Legg i fiskefiletene med skinnsiden ned, og kok dem i 4 minutter, eller til skinnet er veldig sprøtt. Vend filetene og kok dem i ytterligere 2 minutter.
- 22. I en annen stor stekepanne, kok løken i den resterende oljen på middels høy varme, mens du rører, i 2 minutter. Tilsett fersk koriander, korianderfrø, safran, grønne pepperkorn, appelsinskall, hvitløk og paprika, og kok blandingen under omrøring av og til i 7 minutter. Hell i vinen, appelsin- og sitronjuice, samt tomater, og la blandingen koke med salt og pepper.
- 33. Overfør fisken til en stor glass- eller keramikkform, dekk den med grønnsaksblandingen og la den avkjøle i kjøleskapet, dekket, over natten.
- 44. Før servering, la fisken stå i en kjølig plass i 1 ½ time. Pynt hver porsjon med to dampede blåskjell, hvis ønskelig.
