Smeltet sjokoladekake uten mel

Smeltet sjokoladekake uten mel

Lær hvordan du lager deilige molten sjokoladekuponger uten mel. En enkel og smakfull dessert som smelter i munnen, perfekt for sjokoladeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Grønnsaksspray for smøring av former
  • 2. 225 gram bittersøt sjokolade, helst Scharffen Berger
  • 3. 1 stang usaltet smør
  • 4. 2,4 dl kremfløte
  • 5. 4 store egg, romtempererte
  • 6. 1 1/3 kopper sukker
  • 7. 1/2 kopp majones
  • 8. 1/2 kopp maisstivelse
  • 9. 1/2 teskje malt kanel
  • 10. 1/2 teskje grå salt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
  3. 3Kle muffinsformen med papirformer og spray dem med vegetabilsk spray.
  4. 4Riv 140 gram sjokolade og legg det i en bolle. Kutt de resterende 85 gramene med sjokolade i omtrent 1/2-tommers biter, og sett til side.
  5. 5Smelt smør og fløte i en liten kjele over middels høy varme. Når fløten begynner å småkoke, hell den over den revne sjokoladen og rør forsiktig for å smelte sjokoladen.
  6. 6I en middels stor bolle, visp sammen egg, sukker, majones, maisstivelse, kanel og salt til sukkeret er oppløst. Hell sjokoladeblandingen i eggeblandingen og vend forsiktig sammen til det er jevnt fordelt. (For mye røring kan forhindre at kakene hever seg i ovnen.)
  7. 7Fyll hver form med ca. 1/4 kopp av røren, slik at den fyller omtrent tre fjerdedeler av formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 til 45 minutter. Ikke overstek.
  8. 8Mens kakene er varme, legg en bit av den resterende sjokoladen i midten av hver ved å forsiktig presse den gjennom toppen av kaken i midten.
  9. 9Avkjøl formen på en rist i 10 minutter, og løsne deretter kakene.
  10. 10Sikt over melis og server varme.