Smeltet sjokoladekake uten mel
Lær hvordan du lager deilige molten sjokoladekuponger uten mel. En enkel og smakfull dessert som smelter i munnen, perfekt for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. Grønnsaksspray for smøring av former
- 2. 225 gram bittersøt sjokolade, helst Scharffen Berger
- 3. 1 stang usaltet smør
- 4. 2,4 dl kremfløte
- 5. 4 store egg, romtempererte
- 6. 1 1/3 kopper sukker
- 7. 1/2 kopp majones
- 8. 1/2 kopp maisstivelse
- 9. 1/2 teskje malt kanel
- 10. 1/2 teskje grå salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 3Kle muffinsformen med papirformer og spray dem med vegetabilsk spray.
- 4Riv 140 gram sjokolade og legg det i en bolle. Kutt de resterende 85 gramene med sjokolade i omtrent 1/2-tommers biter, og sett til side.
- 5Smelt smør og fløte i en liten kjele over middels høy varme. Når fløten begynner å småkoke, hell den over den revne sjokoladen og rør forsiktig for å smelte sjokoladen.
- 6I en middels stor bolle, visp sammen egg, sukker, majones, maisstivelse, kanel og salt til sukkeret er oppløst. Hell sjokoladeblandingen i eggeblandingen og vend forsiktig sammen til det er jevnt fordelt. (For mye røring kan forhindre at kakene hever seg i ovnen.)
- 7Fyll hver form med ca. 1/4 kopp av røren, slik at den fyller omtrent tre fjerdedeler av formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 til 45 minutter. Ikke overstek.
- 8Mens kakene er varme, legg en bit av den resterende sjokoladen i midten av hver ved å forsiktig presse den gjennom toppen av kaken i midten.
- 9Avkjøl formen på en rist i 10 minutter, og løsne deretter kakene.
- 10Sikt over melis og server varme.