Almond Baklava
Oppdag hvordan du lager deilig almond baklava med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller søtt lite måltid, klar på under 2 timer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp honning
- 2. 1/3 kopp førsteklasses appelsinjuice
- 3. 1/3 kopp vann
- 4. 3 kopper hele, naturlige mandler, ristet
- 5. 1 3/4 kopper sukker
- 6. 1 spiseskje malt kanel
- 7. 1 teskje allehånde
- 8. 1/4 teskje salt
- 9. 3 staver usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
- 10. 450 gram filodeig, tint i 15 til 30 minutter hvis frossen
Fremgangsmåte
- 1Syrup:
- 21. Bland ingrediensene i en mikrobølgesikker beholder, og kok på høy varme i 1 minutt. Rør om og kok i ytterligere 1 minutt. La avkjøle til romtemperatur, deretter oppbevar i kjøleskap til det er kaldt.
- 3Baklava:
- 42. Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 53. Ha mandlene i en food processor og kjør sammen med sukker, kanel, allehånde og salt til mandlene er grovhakket.
- 64. Pensle en glassform på 33 x 23 x 5 cm (13 x 9 x 2 tommer) rikelig med smør.
- 75. Del filodektene i to på tvers og legg dem oppå hverandre. Hold stakken dekket med to overlappende plastfolieark og et fuktet rent kjøkkenhåndkle.
- 86. Legg to ark filode i bunnen av formen og pensle toppen generøst med smør.
- 97. Tilsett et par spiseskjeer med mandelblandingen.
- 108. Fortsett å legge to ark av gangen, og legg arkene litt skjevt for å dekke bunnen av formen. Pensle hver andre ark med smør og tilsett 1 kopp av mandelblandingen mellom lagene, til totalt 10 ark er brukt.
- 119. Pensle det øverste laget med smør.
- 1210. La baklava stå i romtemperatur i ca. 10–15 minutter for å stivne litt.
- 1311. Bruk en skarp kniv og skjær baklava i 6 like store kvadrater, og del hver kvadrat diagonalt i to for å lage 12 trekanter. Pass på at du skjærer helt gjennom.
- 1412. Stek baklava til den er gyllen, ca. 50 minutter til 1 time.
- 1513. Overfør formen til en rist for avkjøling, og hell sakte kald sirup rundt kantene av den varme baklavaen, mellom alle snittene og over toppen.
- 1614. La stå i romtemperatur i minst 8 timer. Dekk til når baklavaen er romtemperert. Ikke oppbevar i kjøleskap.
- 1715. Baklava oppbevares i en lufttett beholder i opptil én uke.