Pepperkakepizzelle

Pepperkakepizzelle

oppskrift på gingerbread pizzelle - smakfulle, sprø kjeks med julekrydder, perfekte til jul eller som en søt liten godbit.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 4 kopper fullkornsmel
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1/2 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 1 kopp smør
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1/4 kopp sirup
  • 1 teskje revet appelsinskall
  • 6 mellomstore egg

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm pizzellestekeren i henhold til produsentens instruksjoner.
  2. 2Bland sammalt hvete, bakepulver, kanel, ingefær, allehånde, nellik og svart pepper i en stor bolle.
  3. 3Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Fjern fra varmen. Rør inn hvitt sukker, brunt sukker, sirup og appelsinskall i kjelen til det er godt blandet. Tilsett halvparten av melblandingen, og rør til det er jevnt.
  4. 4Pisk inn eggene; bland til det er jevnt. Rør inn resten av melblandingen, og bland til røren er glatt.
  5. 5Legg små porsjoner av røren på den forvarmede pizzellestekeren. Stek til de er brune, ca. 1 1/2 minutt.