
Pepperkakepizzelle
oppskrift på gingerbread pizzelle - smakfulle, sprø kjeks med julekrydder, perfekte til jul eller som en søt liten godbit.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 4 kopper fullkornsmel
- 4 teskjeer bakepulver
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje malt ingefær
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1/2 teskje malt nellik
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1 kopp smør
- 1 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1/4 kopp sirup
- 1 teskje revet appelsinskall
- 6 mellomstore egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm pizzellestekeren i henhold til produsentens instruksjoner.
- 2Bland sammalt hvete, bakepulver, kanel, ingefær, allehånde, nellik og svart pepper i en stor bolle.
- 3Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Fjern fra varmen. Rør inn hvitt sukker, brunt sukker, sirup og appelsinskall i kjelen til det er godt blandet. Tilsett halvparten av melblandingen, og rør til det er jevnt.
- 4Pisk inn eggene; bland til det er jevnt. Rør inn resten av melblandingen, og bland til røren er glatt.
- 5Legg små porsjoner av røren på den forvarmede pizzellestekeren. Stek til de er brune, ca. 1 1/2 minutt.