Reker i hvitløkssmør
oppskrift på shrimp scampi, en deilig og enkel rett med reker i hvitløkssmørsaus. perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp blomkålbuketter
- 2. 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 3. Salt og pepper
- 4. 6 jumbo reker (16/20-størrelse), med hale, skrelte og rensede
- 5. 1 teskje hakket hvitløk
- 6. En klype chiliflak
- 7. 1 teskje kapers med lake
- 8. 1 unse kyllingkraft
- 9. 1 spiseskje hakket fersk persille
- 10. 1 spiseskje sitronsaft
- 11. 1 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 22. Vend blomkålbukettene med 1 spiseskje rapsolje og litt salt og pepper. Overfør til et stekebrett og stek til de er møre og har fått litt farge, ca. 5 minutter. Sett til side.
- 33. Varm opp den resterende spiseskjeen med rapsolje i en panne. Tilsett reker og hvitløk. Deretter tilsetter du chiliflak, kapers, kyllingkraft, persille og sitronsaft. Kok i 3 til 4 minutter for å koke rekene og bygge opp sausen. Ta av varmen og visp inn smør for å emulgere sausen.
- 44. Tilsett blomkålen i pannen med rekene.