Reker i hvitløkssmør

Reker i hvitløkssmør

oppskrift på shrimp scampi, en deilig og enkel rett med reker i hvitløkssmørsaus. perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp blomkålbuketter
  • 2. 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 3. Salt og pepper
  • 4. 6 jumbo reker (16/20-størrelse), med hale, skrelte og rensede
  • 5. 1 teskje hakket hvitløk
  • 6. En klype chiliflak
  • 7. 1 teskje kapers med lake
  • 8. 1 unse kyllingkraft
  • 9. 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 10. 1 spiseskje sitronsaft
  • 11. 1 spiseskje usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  2. 22. Vend blomkålbukettene med 1 spiseskje rapsolje og litt salt og pepper. Overfør til et stekebrett og stek til de er møre og har fått litt farge, ca. 5 minutter. Sett til side.
  3. 33. Varm opp den resterende spiseskjeen med rapsolje i en panne. Tilsett reker og hvitløk. Deretter tilsetter du chiliflak, kapers, kyllingkraft, persille og sitronsaft. Kok i 3 til 4 minutter for å koke rekene og bygge opp sausen. Ta av varmen og visp inn smør for å emulgere sausen.
  4. 44. Tilsett blomkålen i pannen med rekene.