Serranoskinke og Manchego-ostrullade
Lær hvordan du lager en smakfull serrano ham og manchego cheese roulade. Perfekt for forrett eller tapas, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 5 spiseskjeer usaltet smør
- 2. 6 spiseskjeer hvetemel, pluss mer til å drysse på pannen
- 3. 1 1/4 kopper helmelk, oppvarmet
- 4. 4 store egg, skilt
- 5. 1/2 teskje kosher-salt
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. 2 kopper grovt revet Manchego- eller Parmigiano-Reggiano-ost
- 8. 3 unser tynne skiver serrano- eller prosciuttoskinke
- 9. 1 stor ovnsbakt rød paprika, uten frø, skrellet og skåret i tynne strimler, valgfritt
- 10. 1/4 kopp finhakkede friske persilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled en smurt, 38 x 25 cm (2,5 cm tykk) langpanne med bakepapir. Smør papiret, dryss med mel, og rist av overflødig mel.
- 22. Smelt smøret i en liten kjele over middels høy varme. Tilsett melet og kok, under omrøring, i 3 minutter. Øk varmen til høy, visp inn melken, og kok opp. Senk varmen til middels og la det småkoke i 5 minutter. Overfør til en stor bolle og visp inn eggeplommene én etter én. Krydre med salt og pepper. Pisk eggehvitene til myke topper dannes. Rør inn en tredjedel av eggehvitene i eggeblandingen, og vend inn resten forsiktig.
- 33. Hell røren i den forberedte pannen og jevn ut med en metallspatel. Sett i ovnen og stek til den er gyllen og fast å ta på, ca. 15 minutter.
- 44. Øk ovnstemperaturen til 190 grader Celsius. Dekk eggekaken med et smørt stykke bakepapir, med den smurte siden ned. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og snu kaken opp ned på en arbeidsflate. Fjern papiret fra toppen.
- 55. Strø osten over kaken, og la det være en 1,5 cm bred kant rundt. Legg skivene av skinke og paprika oppå, og dryss over persille. Plasser et flatt bakepapir ved siden av kaken. Begynn med en av de lengre sidene, og bruk håndkleet til å hjelpe deg med å rulle kaken sammen som en rull. Rull forsiktig opp kaken på bakepapiret. Sett rouladen i den øvre tredjedelen av ovnen igjen, og stek til osten har smeltet, ca. 8–10 minutter. Skjær i tynne skiver, ca. 1,5 cm tykke, med en serrert kniv.