Tarte Tatin

Tarte Tatin

Lær hvordan du lager en deilig tarte tatin med denne enkle oppskriften. Perfekt for dessert eller spesielle anledninger. Enkel steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 faste epler, som Granny Smith, Pink Lady eller Honeycrisp
  • 2. 4 spiseskjeer (1/2 stang) saltet smør, myknet
  • 3. 1 kopp sukker
  • 4. En klype kosher-salt
  • 5. Kaviar fra 1 vaniljestang
  • 6. Saften av 1/2 sitron
  • 7. 1 ark butterdeig, avkjølt
  • 8. Pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 33. Skrell og kjern ut eplene, og del dem deretter i kvarter.
  4. 44. Smør et 30 cm ovnsfast non-stick stekepanne. Bland sukker, salt og vanilje for å fordele kaviaren jevnt. Strø sukkerblandingen jevnt over smøret. Press over sitronsaften.
  5. 55. Legg eplekvartene med snittsiden opp på toppen. Husk at bunnen vil bli toppen, så gjør det pent. Sett pannen over middels varme og kok til sukkeret smelter, karamelliserer og begynner å tykne. Eplene vil slippe ut saft under denne prosessen, så det kan ta 10 til 15 minutter. Hvis saften begynner å bli for mørk, senk varmen litt.
  6. 66. Mens eplene koker, tar du ut butterdeigen fra kjøleskapet. Bruk en kniv til å kutte ut en sirkel som er akkurat stor nok til å dekke toppen av eplene i pannen. Hold den kald.
  7. 77. Når sukkeret er karamellisert, legger du deigen over eplene og forsiktig bretter inn kantene. Overfør pannen til ovnen og stek til deigen er hevet og gyllen, 15 til 20 minutter. La den hvile i 10 til 15 minutter.
  8. 88. Forsiktig snur du tarten ut av pannen og over på et serveringsfat. Server med pisket krem.