Empanadas

Empanadas

Lær hvordan du lager deilige empanadas med vår enkle oppskrift. Perfekt for enhver anledning, enten du vil ha en snack eller en forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje, til steking
  • 2. 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 3. 1 pund kjøttdeig av svin
  • 4. 1 stor hvit løk, finhakket
  • 5. 1 spiseskje karri pulver
  • 6. 1 bunt koriander, vasket og hakket i blader
  • 7. 1 kopp hakket spinat
  • 8. 1/2 kopp geitost
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper
  • 10. Frossen butterdeig, kuttet i 5-tommers runder, oppbevart kaldt i kjøleskapet

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen. Stek storfekjøtt og svinekjøtt til de er kokte. Sil av kjøttet fra fettet og sett det til side. I samme panne, stek løken til den er myk, ca. 5 til 8 minutter. Tilsett det kokte kjøttet i løken, og stek i 5 minutter. Tilsett karri, koriander og spinat, og stek i ytterligere 5 minutter. Ta blandingen av platen og rør inn geitosten til den er helt innarbeidet. Krydre med salt og pepper, og la det avkjøle til romtemperatur.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. Legg den avkjølte deigen ut på et skjærebrett. Skje en liten mengde av fyllet i midten av deigen. Brett toppen over bunnen, og klem kantene sammen med en gaffel. Legg empanadasene på et bakepapirkledd stekebrett. Se kokkens notat. Stek i 15 minutter eller til deigen virker sprø.
  4. 44. Kokkens notat: På dette tidspunktet kan empanadasene fryses ned igjen for senere bruk.