Empanadas
Lær hvordan du lager deilige empanadas med vår enkle oppskrift. Perfekt for enhver anledning, enten du vil ha en snack eller en forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje olivenolje, til steking
- 2. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 3. 1 pund kjøttdeig av svin
- 4. 1 stor hvit løk, finhakket
- 5. 1 spiseskje karri pulver
- 6. 1 bunt koriander, vasket og hakket i blader
- 7. 1 kopp hakket spinat
- 8. 1/2 kopp geitost
- 9. Salt og nykvernet svart pepper
- 10. Frossen butterdeig, kuttet i 5-tommers runder, oppbevart kaldt i kjøleskapet
Fremgangsmåte
- 11. I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen. Stek storfekjøtt og svinekjøtt til de er kokte. Sil av kjøttet fra fettet og sett det til side. I samme panne, stek løken til den er myk, ca. 5 til 8 minutter. Tilsett det kokte kjøttet i løken, og stek i 5 minutter. Tilsett karri, koriander og spinat, og stek i ytterligere 5 minutter. Ta blandingen av platen og rør inn geitosten til den er helt innarbeidet. Krydre med salt og pepper, og la det avkjøle til romtemperatur.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. Legg den avkjølte deigen ut på et skjærebrett. Skje en liten mengde av fyllet i midten av deigen. Brett toppen over bunnen, og klem kantene sammen med en gaffel. Legg empanadasene på et bakepapirkledd stekebrett. Se kokkens notat. Stek i 15 minutter eller til deigen virker sprø.
- 44. Kokkens notat: På dette tidspunktet kan empanadasene fryses ned igjen for senere bruk.