sursild
oppskrift på deilig syltet sild, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak, egner seg godt for helårssmaking.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 saltede sild (bløtlagt i minst 12 timer, opp til 24 timer)
- 2. 1 1/2 kopper vann
- 3. 1 kopp hvitt sukker
- 4. 1/2 kopp hvit eddik
- 5. 2 laurbærblad
- 6. 1 teskje gule sennepsfrø
- 7. 1 teskje svarte pepperkorn
- 8. 1 lite hvitt løk, skåret i ringer
- 9. 1 gulrot, skrelt og skåret i tynne skiver
- 10. 2,5 cm fersk ingefær, skivet tynt
Fremgangsmåte
- 1Tøm sildene for vann og tørk dem forsiktig. Filétter sildene og skjær filétene i 5 cm lange strimler. I en kjele, kok opp vann, sukker, eddik, laurbærblader, sennepsfrø og pepperkorn. Ta kjelen av varmen og tilsett løk, gulrøtter og ingefær i skiver. La det avkjøle helt, og hell deretter over sildfilétene som er plassert i en ikke-reaktiv form eller glasskrukke. Dekk godt til og oppbevar i kjøleskapet over natten eller i opptil 3 dager før bruk.