Tomatsuppe og grillet ost

Tomatsuppe og grillet ost

Lær hvordan du lager en deilig tomatsuppe med sprøtt grillet ostesmørbrød. En enkel oppskrift perfekt for en rask lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 2 ss smør, pluss litt mykt smør til brødet
  • 3. 4 fedd hvitløk, skivet eller hakket
  • 4. 2 løk, hakket
  • 5. 2 ss ferske timianblader, hakket
  • 6. 1 ss røkt søt paprika
  • 7. Salt og pepper
  • 8. 2 ss tomatpuré
  • 9. Én 900 grams boks San Marzano-tomater
  • 10. 4 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 11. 8 skiver pumpernickelbrød
  • 12. 8 skiver emmentalerost
  • 13. 1/4 kopp kremfløte
  • 14. 1/4 kopp finhakket gressløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm en takke eller stekepanne over middels varme til den er klar for å lage grillede ostesmørbrød.
  3. 33. Varm opp en middels stor kjele med tykk bunn over middels høy varme. Tilsett oljen, og smelt deretter 2 spiseskjeer smør i oljen.
  4. 4Tilsett hvitløk, løk, timian, paprika og litt salt og pepper, dekk delvis til kjelen og kok opp for å myke opp grønnsakene, ca. 10 minutter.
  5. 5Rør inn tomatpuréen og kok i ytterligere 2 minutter til det dufter godt.
  6. 6Deglaser pannen med 2 kopper kyllingkraft, og overfør innholdet til en food processor.
  7. 7Tilsett tomatene og kjør til en jevn suppe.
  8. 8Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett de resterende 2 koppene med kraft.
  9. 9La det småkoke på lav varme mens du lager de grillede ostesmørbrødene.
  10. 104. Smør lett på den ene siden av hver brødskive.
  11. 11Legg to skiver ost mellom to brødskiver, med smørsiden ut.
  12. 12Stek smørbrødene til de er sprø og osten har smeltet.
  13. 135. Rør inn fløten i tomatsuppen rett før servering.
  14. 14Server i dype boller med finhakket gressløk som garnityr og grillede ostesmørbrød til dipp.