Tomatsuppe og grillet ost
Lær hvordan du lager en deilig tomatsuppe med sprøtt grillet ostesmørbrød. En enkel oppskrift perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 2 ss smør, pluss litt mykt smør til brødet
- 3. 4 fedd hvitløk, skivet eller hakket
- 4. 2 løk, hakket
- 5. 2 ss ferske timianblader, hakket
- 6. 1 ss røkt søt paprika
- 7. Salt og pepper
- 8. 2 ss tomatpuré
- 9. Én 900 grams boks San Marzano-tomater
- 10. 4 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 11. 8 skiver pumpernickelbrød
- 12. 8 skiver emmentalerost
- 13. 1/4 kopp kremfløte
- 14. 1/4 kopp finhakket gressløk, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm en takke eller stekepanne over middels varme til den er klar for å lage grillede ostesmørbrød.
- 33. Varm opp en middels stor kjele med tykk bunn over middels høy varme. Tilsett oljen, og smelt deretter 2 spiseskjeer smør i oljen.
- 4Tilsett hvitløk, løk, timian, paprika og litt salt og pepper, dekk delvis til kjelen og kok opp for å myke opp grønnsakene, ca. 10 minutter.
- 5Rør inn tomatpuréen og kok i ytterligere 2 minutter til det dufter godt.
- 6Deglaser pannen med 2 kopper kyllingkraft, og overfør innholdet til en food processor.
- 7Tilsett tomatene og kjør til en jevn suppe.
- 8Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett de resterende 2 koppene med kraft.
- 9La det småkoke på lav varme mens du lager de grillede ostesmørbrødene.
- 104. Smør lett på den ene siden av hver brødskive.
- 11Legg to skiver ost mellom to brødskiver, med smørsiden ut.
- 12Stek smørbrødene til de er sprø og osten har smeltet.
- 135. Rør inn fløten i tomatsuppen rett før servering.
- 14Server i dype boller med finhakket gressløk som garnityr og grillede ostesmørbrød til dipp.