Østers Rockefeller
lær å lage oysters rockefeller, en klassisk og elegant forrett med friske østers toppet med urter og smør. perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 ss oppdelt usaltet smør
- 2. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 3. 1/3 kopp brødsmuler, helst Panko
- 4. 2 sjalottløk, hakket
- 5. 2 kopper hakket fersk spinat
- 6. 1/4 kopp Pernod
- 7. Salt og pepper, etter smak
- 8. En dash med rød pepper-saus
- 9. 2 ss olivenolje
- 10. 1/4 kopp revet Parmesanost
- 11. 1 ss hakket chervil eller persille
- 12. 2 dusin østers, på skallet
- 13. Havsalt
- 14. Sitronbåter, til pynt
- 15. 3/4 kopp champagneeddik
- 16. 2 sjalottløk, finhakket
- 17. 2 ss knuste svarte pepperkorn
- 18. 1 ss hakket chervil
- 19. 1/2 sitron, saftet
Fremgangsmåte
- 11. For østersene: Smelt smør i en stekepanne. Surr hvitløk i 2 minutter for å infusere smøret. Ha brødsmuler i en blandingsbolle og tilsett halvparten av hvitløkssmøret, sett til side. Til det resterende hvitløkssmøret i pannen, tilsett sjalottløk og spinat, kok i 3 minutter til spinaten faller sammen. Deglaser pannen med Pernod. Krydre med salt og pepper, tilsett en dash med rød pepper-saus. La blandingen koke inn i noen minutter. Avslutt brødsmulene ved å blande inn olivenolje, Parmesan og kjørvel, krydre med salt og pepper. Skje en stor teskje av spinatblandingen på hver østers, etterfulgt av en skje med brødsmuleblandingen. Strø en bakeplate rikelig med fjellsalt. Plasser østersene i saltet for å stabilisere dem. Stek i en forvarmet ovn på 230°C (450°F) i 10 til 15 minutter, til de er gylne. Server med sitronbåter og rød pepper-saus.
- 22. For sausen: Visp sammen alle ingrediensene i en liten bolle. Dekk til og avkjøl i 1 time før servering sammen med østersene. Porsjon: 3/4 kopp