Krydret hoisinsausglasert aubergine
oppskrift på spicy hoisin glazed eggplant, en smakfull vegetarrett med asiatisk preg. perfekt til middag eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss rapsolje
- 2. 1 tommel fersk ingefær, grovhakket
- 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 1 ts rød chili flakes
- 5. 1/2 kopp hoisinsaus
- 6. 1 ss risvinseddik
- 7. 1 ss soyasaus med lavt natriuminnhold
- 8. 1 middels stor aubergine, endene fjernet og skåret i 1/2 tommers tykke skiver på langs
- 9. 6 ss olivenolje
- 10. Salt og nykvernet svart pepper
- 11. 2 ss fersk koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en liten kjele over middels varme. Tilsett ingefær, hvitløk og rød chili flakes, og kok til det er mykt, 3 til 4 minutter. Fjern fra varmen og visp inn hoisinsaus, eddik og soyasaus til det er godt blandet. Sil deretter sausen, og sett den til side.
- 22. Varm opp grillen til høy varme.
- 33. Pensle aubergineskivene på begge sider med olje og krydre med salt og pepper. Legg skivene på grillen og grill til de er gyldne og lett forkullede, 4 til 5 minutter. Pensk med noe av glasuren, snu skivene og fortsett å grille til de er gjennomstekte, og pensk med mer av glasuren, ytterligere 3 til 4 minutter. Ta dem av grillen og pensle med resten av glasuren. Overfør til et serveringsfat og dryss over koriander.