Krydret hoisinsausglasert aubergine

Krydret hoisinsausglasert aubergine

oppskrift på spicy hoisin glazed eggplant, en smakfull vegetarrett med asiatisk preg. perfekt til middag eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss rapsolje
  • 2. 1 tommel fersk ingefær, grovhakket
  • 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1 ts rød chili flakes
  • 5. 1/2 kopp hoisinsaus
  • 6. 1 ss risvinseddik
  • 7. 1 ss soyasaus med lavt natriuminnhold
  • 8. 1 middels stor aubergine, endene fjernet og skåret i 1/2 tommers tykke skiver på langs
  • 9. 6 ss olivenolje
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 2 ss fersk koriander, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en liten kjele over middels varme. Tilsett ingefær, hvitløk og rød chili flakes, og kok til det er mykt, 3 til 4 minutter. Fjern fra varmen og visp inn hoisinsaus, eddik og soyasaus til det er godt blandet. Sil deretter sausen, og sett den til side.
  2. 22. Varm opp grillen til høy varme.
  3. 33. Pensle aubergineskivene på begge sider med olje og krydre med salt og pepper. Legg skivene på grillen og grill til de er gyldne og lett forkullede, 4 til 5 minutter. Pensk med noe av glasuren, snu skivene og fortsett å grille til de er gjennomstekte, og pensk med mer av glasuren, ytterligere 3 til 4 minutter. Ta dem av grillen og pensle med resten av glasuren. Overfør til et serveringsfat og dryss over koriander.