Bucatini à la Surf and Surf
oppskrift på bucatini a la surf and surf - en deilig pasta med sjømat, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Salt
- 2. 450 gram bucatini
- 3. 1 kopp pancetta, i terninger
- 4. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 5. 6 fedd hvitløk, skivet tynt
- 6. 1 sjalottløk, hakket
- 7. 1 spiseskje rød pepperflak
- 8. 16 Manila-muslinger, børstet
- 9. 1/2 flaske tørr hvitvin
- 10. 340–450 gram tomatsaus
- 11. 1 kvist timian, blader hakket
- 12. 450 gram reker, 16/20, skrelte og renset, med hale
- 13. 225 gram calamari, renset og skåret i ringer
- 14. 225 gram store sjøkreps, renset og tørket
- 15. Grovmalt svart pepper
- 16. 2 ss fersk basilikum, hakket
- 17. 3 ss fersk persille, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med vann over høy varme, og tilsett en håndfull salt. Slipp pastaen ned i det kokende vannet og rør for å forhindre at den klumper seg sammen. Kok til den er al dente. Sil av vannet og sett til side.
- 22. Varm opp en stor, tykkbunnet stekepanne over middels-lav varme, tilsett pancetta og kok til den er sprø, ca. 10 minutter. Ta pancettaen ut av pannen og la den renne av på et kjøkkenpapir. Sil av fettet fra pannen.
- 33. Tilsett 3 ss olivenolje i pannen over middels varme, og ha i hvitløk, sjalottløk, rød pepperflak og stek i 1 minutt. Deretter tilsetter du blåskjell, hvitvin, tomatsaus og timian i pannen og lar det koke, under lokk, i 3 til 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Krydre reker, calamari og kamskjell med salt og pepper, og øk varmen til middels-høy. Tilsett sjømat og kok til rekene akkurat begynner å bli rosa, og blekkspruten og kamskjellene blir ugjennomsiktige, 2 til 3 minutter.
- 44. Ha pastaen i pannen og vend den forsiktig slik at den blir dekket av sausen. Overfør pastaen og sjømat til et stort serveringsfat og pynt med basilikum, persille, pancetta og grovmalt svart pepper. Drypp over litt ekstra-virgin olivenolje og server umiddelbart.