Croque Monsieur
Lær hvordan du lager en klassisk croque monsieur med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunsj eller en gourmet-middag hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 1 pund skivet skinke, pitt eller taverne (16 skiver)
- 2. 8 unser Gruyère-ost, skivet (8 skiver)
- 3. 8 baguetteskiver, 1/3 tomme tykke
- 4. 1/4 kopp Dijon-sennep
- 5. 1/2 stang smør, romtemperert
Fremgangsmåte
- 11. For å lage smørbrødet, legg fire skiver skinke og to skiver ost på en skive brød. Fordel jevnt en fjerdedel av sennepen på innsiden av den andre skiven. Når du har stablet alt jevnt, smør på begge ytterkantene av brødet, og stek deretter i en forvarmet panne eller stekepanne på middels varme. Stek til brødet er gyllent og sprøtt, snu deretter og gjenta prosessen på den andre siden. Dette tar omtrent 2 til 3 minutter per side. Når smørbrødet er ferdigstekt, fjern det fra pannen og nyt.