Skiver av biff med Sauerbraten, løkhash browns, krydret rødkål
oppskrift på skivet biff servert med sauser og tilbehør som sauerbraten, løk hash browns og krydret rødkål. enkel og smakfull rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 ss ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til steiken, delt
- 2. 2 ss smør
- 3. 4 kopper frosne, revne hash browns
- 4. 2 løk, én kvartet og tynnsnittet, én hakket
- 5. Salt
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. 1 liten eller ½ stor hode rødkål, strimlet
- 8. 2 ts karvefrø
- 9. 2 ts paprika
- 10. 1 fersk laurbærblad
- 11. 1 (900–1134 g) stykke London broil (bottom round) biff
- 12. 2 ss brunt sukker
- 13. 2 ss rødvinseddik
- 14. 1 kopp storfekraft
- 15. ¼ kopp fløte
- 16. 1 kopp eplecider eller eplejuice
- 17. ¼ kopp grovkornet sennep
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor stekepanne over middels varme blandes 2 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer smør. Når smøret har smeltet inn i oljen, tilsettes hash browns og tynne skiver av løk, krydres med salt og pepper. Kok i 7 til 8 minutter, snu med en stekespade og press for å få sprøtt, kok deretter i ytterligere 7 til 8 minutter.
- 22. Varm opp en stor stekepanne med 2 spiseskjeer olje over middels til middels høy varme. Tilsett kål, karaway, paprika, salt og pepper, kok under omrøring av og til i 2 til 5 minutter, til det er mørt.
- 33. Mens kålen og potetene jobber, forvarm ovnens grillelement. Varm opp en liten stekepanne over middels varme med 2 spiseskjeer olje. Tilsett hakket løk og et laurbærblad, krydre med salt og pepper, kok i 8 minutter til løken er myk og søt.
- 44. Tørk kjøttet godt og krydre med olje, salt og pepper. Grill kjøttet 10 til 15 minutter, fra medium-rare til medium-well, og snu én gang. La det hvile i 5 minutter, og skjær deretter i tynne skiver mot fibrene.
- 55. Mens kjøttet koker, tilsett sukker og eddik i løken og rør i 1 minutt. Tilsett storfekraft og la det koke opp. Skru ned varmen under sausen til lav, og rør inn fløte.
- 66. Rør eplesider eller eplejuice sammen med sennep og hell over rødkålen. Rør for å blande i 1 minutt, og slå av varmen.
- 77. Fjern laurbærbladet fra sausen. Server kålen og hash browns ved siden av skivet biff, toppet med saus.