Hello Fresh Mobile Banner
Potetbrød

Potetbrød

Lær hvordan du lager deilig potetbrød med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 stor bakepotet, skrelt og delt i store biter, eller 1 kopp resterende moste poteter
  • 2. 1 kopp melk
  • 3. 1 ½ ss talg
  • 4. 1 ½ ss usaltet smør
  • 5. 1 ½ ts salt
  • 6. 1 ss sukker
  • 7. 1 ss tørrgjær
  • 8. 1/3 kopp varmt vann
  • 9. 5 kopper brødmel

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok potet til den er myk. Sil av kokevannet og sett det til side. Press poteten gjennom en food mill.
  2. 22. Varm opp melken og bland den med 1/2 kopp av det reserverte kokevannet. Bland væskene og poteten med fett, smør, salt og sukker i en liten bolle. Sett til side for å avkjøle til romtemperatur.
  3. 33. I mellomtiden, bland gjær og varmt vann, og sett til side til det skummer. Når potetblandingen har avkjølt, tilsett gjærblandingen. Tilsett melet og elt med en deigkrok på en elektrisk mikser til deigen er glatt og blank, ca. 7 minutter.
  4. 44. Overfør deigen til en smurt bolle, dekk med plastfolie, og sett til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter. Slå ned deigen og elt den kort. Smør en 23 x 13 x 8 cm brødform. Legg deigen i formen, dekk med plast, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  5. 55. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Stek i 30 minutter, til brødet høres hult ut når du banker på det.