
Caesarsalat
Lær hvordan du lager en klassisk caesar salad med friske ingredienser. Perfekt for en lett forrett eller lunsj, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 6 fedd hvitløk, knust og finhakket
- 2. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 3. 1 spiseskje eddik
- 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 5. 2 spiseskjeer majones
- 6. 1/2 kopp olivenolje
- 7. Sitronsaft, til smaksetting
- 8. Finhakkede ansjosfiléter, valgfritt
- 9. 1 baguette
- 10. 3 spiseskjeer smør
- 11. 1 teskje hvitløksk powder
- 12. 1 teskje paprika
- 13. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 14. Romaine-salat, til servering
- 15. Nykvernet Parmesan, til servering
Fremgangsmåte
- 11. For Caesar-salatsdressing: Bland hvitløk, sennep, eddik og to klyper salt i en blender og kjør godt sammen. Tilsett majonesen og kjør til en tykk base. Hell olivenoljen i en tynn stråle gjennom åpningen i lokket mens blenderen går. Skrap dressingen ut av blenderen med en slikkepott over i en bolle, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ønsker du en mer intens og salt smak, kan du tilsette litt ansjos i dressingen.
- 22. For Caesar-salatkrutonger: Skjær baguetten i terninger. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett hvitløkspulver, paprika og pepper. Ha i brødterningene og stek lett til de begynner å bli gylne. Sett til side for å avkjøle.
- 33. Vask og tørk salaten. Bland salaten, dressingen og krutongene i en stor salatbolle. Topp med nyrevet Parmesanost. Vend forsiktig slik at alt blandes godt.