
Hjemmelaget chai latte
oppskrift på hjemmelaget chai latte med krydder, melk og te. perfekt for kalde dager, enkel å lage hjemme, og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- 1. 1 kopp grovkvernet italiensk, fransk eller espressokaffe (2 til 2 ½ unser)
- 2. 1 spiseskje malt kardemomme
- 3. 1 spiseskje malt kanel
- 4. 1 ½ teskje malt ingefær
- 5. 1 teskje malt allehånde
- 6. ½ teskje finrevet fersk ingefær
- 7. ¼ teskje nykvernet svart pepper
- 8. ⅛ teskje malt nellik
- 9. En stor klype kosher-salt
- 10. 4 kopper varmt (ikke kokende) vann
- 11. 1 ½ kopper fettfri melk
- 12. 1 spiseskje sukker
- 13. 1 teskje malt kanel
- 14. ½ kopp søtet kondensert melk
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en 48-unse fransk presskanne for kaffe.
- 22. Til chai: I en 48-unse fransk presskanne for kaffe, kombiner kaffe, kardemomme, kanel, malt ingefær, allehånde, revet ingefær, pepper, nellik, salt og vann. Sett på lokket med stempelet trukket ut. La blandingen trekke i 4 minutter. Trykk ned stempelet.
- 33. Mens kaffe-blandingen trekker, visp den fettfrie melken i en tykk, middels stor kjele over middels høy varme til den blir veldig tykk og skummende, ca. 5–6 minutter.
- 44. For kanel- og sukkerblandingen: I en liten bolle, bland sammen sukker og kanel til det er godt blandet. Sett til side.
- 55. Hell kaffe-blandingen i en middels stor kjele og varm opp igjen over middels varme. Rør inn den kondenserte melken. Fordel chaien i 4 kopper og legg store skjeer med den vispede fettfrie melken oppå. Strø over kanel- og sukkerblandingen og server.