Hjemmelaget chai latte

Hjemmelaget chai latte

oppskrift på hjemmelaget chai latte med krydder, melk og te. perfekt for kalde dager, enkel å lage hjemme, og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
drikke

Ingredienser

  • 1. 1 kopp grovkvernet italiensk, fransk eller espressokaffe (2 til 2 ½ unser)
  • 2. 1 spiseskje malt kardemomme
  • 3. 1 spiseskje malt kanel
  • 4. 1 ½ teskje malt ingefær
  • 5. 1 teskje malt allehånde
  • 6. ½ teskje finrevet fersk ingefær
  • 7. ¼ teskje nykvernet svart pepper
  • 8. ⅛ teskje malt nellik
  • 9. En stor klype kosher-salt
  • 10. 4 kopper varmt (ikke kokende) vann
  • 11. 1 ½ kopper fettfri melk
  • 12. 1 spiseskje sukker
  • 13. 1 teskje malt kanel
  • 14. ½ kopp søtet kondensert melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en 48-unse fransk presskanne for kaffe.
  2. 22. Til chai: I en 48-unse fransk presskanne for kaffe, kombiner kaffe, kardemomme, kanel, malt ingefær, allehånde, revet ingefær, pepper, nellik, salt og vann. Sett på lokket med stempelet trukket ut. La blandingen trekke i 4 minutter. Trykk ned stempelet.
  3. 33. Mens kaffe-blandingen trekker, visp den fettfrie melken i en tykk, middels stor kjele over middels høy varme til den blir veldig tykk og skummende, ca. 5–6 minutter.
  4. 44. For kanel- og sukkerblandingen: I en liten bolle, bland sammen sukker og kanel til det er godt blandet. Sett til side.
  5. 55. Hell kaffe-blandingen i en middels stor kjele og varm opp igjen over middels varme. Rør inn den kondenserte melken. Fordel chaien i 4 kopper og legg store skjeer med den vispede fettfrie melken oppå. Strø over kanel- og sukkerblandingen og server.