Sjokoladetrøffelkake

Sjokoladetrøffelkake

Lær hvordan du lager en deilig sjokoladetrøffelkake med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 115 gram bittersøt eller semisøt sjokolade, kuttet i små biter
  • 3 spiseskjeer kremfløte
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 2 spiseskjeer smakstilsetning etter eget valg (appelsin, mandel eller bringebærlikør, osv.)
  • 8 ferske, perfekte bringebær, valgfritt
  • 140 gram bittersøt sjokolade, kuttet i små biter
  • 140 gram usaltet smør, kuttet i små biter
  • 3 egg, romtempererte
  • 3 eggeplommer, romtempererte
  • 1/2 kopp sukker
  • 5 spiseskjeer pluss 1 teskje hvetemel
  • Pisket krem, valgfritt
  • Iskrem, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1TRØFFELER: Bland sjokolade, krem og smør i en liten varmebestandig bolle som er satt over småkoking i vannbad, og la det smelte. Når det nesten er smeltet, fjern fra varmen og rør blandingen glatt. Rør inn ditt foretrukne smakstilsetning og sett i kjøleskapet til den er tykk nok til å formes på en skje, rør av og til, ca. 30 minutter.
  2. 2Kle et stekebrett med bakepapir eller voksark. Skrap sjokoladeblandingen oppi en sprøytepose utstyrt med en #3 rund tipp. Sprøyt ut 8 kuler på ca. 2,5 cm (1 tomme) på det forberedte brettet. Plasser en bringebær i midten av hver sjokoladekule, og sprøyt litt mer av sjokoladeblandingen for å lukke den helt. Sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 15 minutter.
  3. 3KAKE: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175 °C (350 °F). Smør eller spray 8 store muffinsformer (ca. 10 cm brede og 5 cm dype) eller 1 ¼-kopp store vanlige former med vegetabilsk spray. Legg et lag med bakepapir i bunnen av hver form.
  4. 4Smelt sjokolade og smør sammen i toppen av et dobbelkoker eller i en liten varmebestandig bolle satt over småkoking i vannbad. La det avkjøles litt.
  5. 5I mellomtiden, i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med paddle- eller vispvedlegg, pisk egg, eggeplommer og sukker på høy hastighet til det er tredoblet i volum, ca. 5 minutter. Rør inn sjokoladeblandingen og, på lav hastighet, pisk til det er godt blandet. Ta bollen ut av mikseren og vend inn melet med en slikkepott. Fordel litt av røren i hver av de forberedte formene, legg en trøffel oppå, og dekk med resten av røren. Sett formene på et stekebrett og stek til kantene begynner å trekke seg vekk fra sidene av formene, ca. 12–13 minutter.
  6. 6La stå i 10 minutter. Vend forsiktig ut kakene på individuelle dessertfat og fjern forsiktig bakepapiret. Server varme. Topp med mykt pisket krem eller iskrem ved siden av hver kake, og pynt eventuelt med noen friske bringebær. Server umiddelbart.