Kjøkkenvaskens sjokoladekjeks med store sjokoladebiter

Kjøkkenvaskens sjokoladekjeks med store sjokoladebiter

Lær hvordan du lager deilige sjokoladekjeks med kjøkkenvask, perfekte for enhver anledning. En enkel oppskrift som imponerer både store og små.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 2. 1 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 3. 1/2 kopp vanlig sukker
  • 4. 2 store egg
  • 5. 1 teskje naturlig vaniljeekstrakt
  • 6. 2 1/4 kopper hvetemel
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 3/4 teskje natron
  • 9. 1/2 kopp peanøttsmørchips
  • 10. 1/2 kopp toffeechips
  • 11. 1/2 kopp mini-marshmallows
  • 12. 2 kopper importerte semisøte sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk smør i en oppreist mikser til det er luftig. Tilsett mørkbrunt sukker og hvitt sukker, og bland til det er godt blandet med smøret, og skrap ned sidene og bunnen av bollen underveis.
  2. 22. Tilsett egg, ett av gangen, og bland til det er godt innarbeidet, og skrap ned sidene og bunnen av bollen underveis.
  3. 33. Tilsett vaniljeekstrakt og bland på lav hastighet (for å unngå sprut) til det er godt blandet. I en separat bolle, bland mel, salt og natron. Tilsett melblandingen i smør- og sukkerblandingen, og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet, og skrap ned sidene og bunnen av bollen underveis. Bland kort på middels hastighet til det er helt jevnt.
  4. 44. Tilsett peanøttsmørchips og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet. Tilsett toffeechips og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet. Tilsett mini-marshmallows og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet. Tilsett sjokoladebiter og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet. Sett deigen i kjøleskapet i noen timer eller over natten til den er kald.
  5. 55. Forvarm ovnen til 175°C (150°C hvis du bruker varmluft). Legg bakepapir på et stekebrett, og legg store teskjeer med deig med 5 cm avstand. Stek i ca. 12 til 18 minutter (avhengig av ovnstype), og snu brettet en gang under stekingen. Kjeksen er ferdig når de er gyldne rundt kantene og myke (ikke boblete) på toppen. La dem avkjøle på en avkjølingsrist.
  6. 66. Serveringsforslag: Fyll to kjeks med favorittisen eller gelato, og frys dem for den "perfekte" iskremkjeksen, eller fyll med sjokolade-smør for en helt fantastisk sandwich-kjeks. Server med et kaldt glass melk.