
Buttercrunch Toffee
Lær hvordan du lager perfekt buttercrunch toffee med denne enkle oppskriften. En deilig karamellgodbit som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. 10 unser (2 ½ staver) smør
- 2. 1 ⅓ kopper sukker
- 3. ¼ teskje lecitin
- 4. 1 stor spiseskje mais sirup
- 5. ⅛ teskje salt
- 6. ¼ kopp ristede hakkede mandler, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele smelter du smør over svak varme. Tilsett sukker og lecitin, og rør konstant med en tresleiv over middels varme. Når blandingen begynner å koke, tilsett mais sirup og fortsett å røre konstant for å forhindre at det brenner seg, til temperaturen når 150 grader Celsius på et sukkermålertermometer.
- 22. Etter at blandingen har nådd 150 grader Celsius, tar du den av varmen og tilsetter salt og hakkede mandler, hvis du bruker det, og blander forsiktig. Hell det i en godt smurt, lav, bred form. Tykkelsen på karamellen bør være omtrent 0,6 cm.
- 33. Før karamellen stivner, skjær den i jevne stykker med en kniv. Oppbevar karamellen i en lufttett beholder.