Buttercrunch Toffee

Buttercrunch Toffee

Lær hvordan du lager perfekt buttercrunch toffee med denne enkle oppskriften. En deilig karamellgodbit som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 1. 10 unser (2 ½ staver) smør
  • 2. 1 ⅓ kopper sukker
  • 3. ¼ teskje lecitin
  • 4. 1 stor spiseskje mais sirup
  • 5. ⅛ teskje salt
  • 6. ¼ kopp ristede hakkede mandler, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele smelter du smør over svak varme. Tilsett sukker og lecitin, og rør konstant med en tresleiv over middels varme. Når blandingen begynner å koke, tilsett mais sirup og fortsett å røre konstant for å forhindre at det brenner seg, til temperaturen når 150 grader Celsius på et sukkermålertermometer.
  2. 22. Etter at blandingen har nådd 150 grader Celsius, tar du den av varmen og tilsetter salt og hakkede mandler, hvis du bruker det, og blander forsiktig. Hell det i en godt smurt, lav, bred form. Tykkelsen på karamellen bør være omtrent 0,6 cm.
  3. 33. Før karamellen stivner, skjær den i jevne stykker med en kniv. Oppbevar karamellen i en lufttett beholder.