
Pære- og mandelfrangipane med aprikos-saus
Lær hvordan du lager en deilig pære og mandel frangipane med søt aprikossaus. Perfekt dessert for høst- og vinterdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 1/2 kopper vann
- 4 1/2 kopper sukker
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 8 Anjou-pærer, skrellet, delt i to, kjernet ut
- 1 glass på 18 gram med aprikosmarmelade
- 1/4 kopp mørk rom
- 2 kopper mandler, ristet
- 6 store egg
- 1/8 teskje mandelolje
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende og korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdt linjeskift og punktsetting:
- 2---
- 3Bland vann, 2 1/2 kopper sukker, sitronsaft og vanilje i en stor kjele. Rør over middels høy varme til sukkeret er oppløst. Tilsett pærene. Kok opp væsken. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til pærene er akkurat møre, og snu dem av og til, ca. 10 minutter. La pærene avkjøles i pocheringvæsken. Rør syltetøyet i en liten kjele til det er smeltet. Tilsett rom. (Pærene og sausen kan lages ett døgn i forveien. Oppbevar separat og avkjøl.) Forvarm ovnen til 175°C. Smør en terteform med diameter på 25–28 cm med ca. 4 cm høye kanter. Kjør nøttene i en food processor. Tilsett 1 3/4 kopper sukker, egg og mandelessens. Kjør til det er godt blandet. Hell røren i formen. Sil av pærene og legg dem oppå røren, med snittflaten ned og stilkenden mot midten. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Avkjøl på rist. Varm aprikos-sausen opp igjen på middels lav varme. Server kaken med sausen.
- 4---
- 5Bland vann, 2 1/2 kopper sukker, sitronsaft og vanilje i en stor kjele. Rør over middels høy varme til sukkeret er oppløst. Tilsett pærene. Kok opp væsken. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til pærene er akkurat møre, og snu dem av og til, ca. 10 minutter. La pærene avkjøles i pocheringvæsken.
- 6---
- 7Rør syltetøyet i en liten kjele til det er smeltet. Tilsett rom. (Pærene og sausen kan lages ett døgn i forveien. Oppbevar separat og avkjøl.)
- 8---
- 9Forvarm ovnen til 175°C. Smør en terteform med diameter på 25–28 cm med ca. 4 cm høye kanter. Kjør nøttene i en food processor. Tilsett 1 3/4 kopper sukker, egg og mandelessens. Kjør til det er godt blandet. Hell røren i formen. Sil av pærene og legg dem oppå røren, med snittflaten ned og stilkenden mot midten. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Avkjøl på rist. Varm aprikos-sausen opp igjen på middels lav varme. Server kaken med sausen.
- 10---
- 11Hvis du ønsker en mer konsis versjon eller har spesifikke preferanser, kan jeg tilpasse teksten ytterligere.