Karamelliserte lady-äppel og Seckel-pærer

Karamelliserte lady-äppel og Seckel-pærer

oppskrift på karamelliserte lady apples og seckel pærer, perfekt som dessert eller snacks med en søt karamellsmak

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 12 naturlige lakrissstenger eller bambuspinner, hver 15 cm lange
  • 2. 6 damepærer, stilker fjernet
  • 3. 6 Seckel-pærer, stilker fjernet
  • 4. 1 kopp granulert sukker
  • 5. 1/2 kopp vann
  • 6. 1 ss sitronsaft
  • 7. 1 stykke sitronzest, omtrent 5 cm langt og 2,5 cm bredt
  • 8. 2 ts ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en lakrisstang eller en bambuspyd inn i stilken på hver eple og pære. Sett til side. I en middels stor, tykkbunnet kjele, bland sukker, vann, sitronjuice, sitronzest og vaniljeekstrakt. Kok opp under omrøring til sukkeret er smeltet. Skru opp varmen til høy og kok til blandingen er dyp gylden ravfarge. (Rør ikke i blandingen etter at du har begynt å koke den.) Ta kjelen av varmen. Dypp ett og ett eple og pære i karamellen, snurr og sirkle dem for å dekke dem helt. Legg det dekkede frukten på en rist og la karamellen stivne, ca. 10 til 15 minutter. Fortsett å dyppe eplene og pærene til alle er dekket med karamell. Oppbevar karamell- og eple- og pærefestene på et kjølig, tørt sted (ikke i kjøleskapet), innpakket i cellofan om ønskelig, til de skal serveres – opp til 2 dager.