
Tarte des Demoiselles Tatin (Omvendt eplekake)
Lær hvordan du lager den klassiske tarte des demoiselles tatin, en deilig omvendt epleterte som er perfekt som dessert eller til kaffe. Enkel oppskrift med trinn for trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 ark (1/2 pund) frossen butterdeig, tint
- 2. 1,36 kg Golden Delicious epler
- 3. Saften av 1 sitron
- 4. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, kuttet i tynne skiver
- 5. 1/2 kopp sukker
- 6. Pisket krem som tilbehør
Fremgangsmåte
- 11. Skrell, del og kjern epleskivene, og pensle dem med sitronsaft etter hvert som du kjjerner dem. I en rund, kobberform på 10 1/4 tommer i diameter, med en dybde på 1 1/2 tommer, legg smørbitene i bunnen og strø over sukkeret. Arranger epleskivene med den runde siden ned i to konsentriske sirkler, med litt overlapping, i formen. Kok epleblandingen over moderat lav varme i 30 til 35 minutter, eller til sukkeret har blitt til en gyldenbrun karamell. Overfør formen til midten av en forvarmet ovn på 200 grader Celsius, og stek i 10 til 15 minutter, eller til eplene er akkurat møre. La epleblandingen avkjøle i 5 minutter.
- 22. Legg deigen over epleblandingen og la den mykne litt, til kantene kan dyttes ned mellom eplene og sidene av formen. Prikk deigen med en gaffel, og stek tarten midt i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til paien er gyllen. Vend en varmebestandig serveringsplate over formen, og snu forsiktig Tarte Tatin opp ned på den. Server varm med pisket krem.