Sjokoladekaba med brødterte og romdampede kirsebær

Sjokoladekaba med brødterte og romdampede kirsebær

oppskrift på deilig sjokoladekaba brød pudding med en voksen vri av romdrengete kirsebær. perfekt som dessert til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp soltørkede kirsebær
  • 1/4 kopp mørk rom
  • 1 (450 gram) brød med sjokoladebabka
  • Smør til bakeformen
  • 2 kopper helmelk
  • 5 store egg
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp melis
  • 1 spiseskje finrevet appelsinskall
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 85 gram mørk sjokolade, skåret i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Bland kirsebærene og rommen i en liten kjele og la det småkoke over middels varme. Ta kjelen av varmen og la det trekke i 10 minutter for å myke opp.
  4. 4Skjær sjokoladebabkaen i terninger på ca. 3,8 cm. Fordel dem jevnt på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er lett brune rundt kantene, i 7 til 8 minutter. Ta ut av ovnen og sett til side.
  5. 5Smør lett bunnen og sidene av en ildfast form på 23 x 33 cm.
  6. 6I en stor bolle, visp sammen melk, egg og sukker til det er godt blandet. Tilsett den ristet babkaen, rommen, kirsebærene og bland godt.
  7. 7Hell blandingen i den forberedte formen. Sett formen på et stekebrett (for å fange opp eventuelt søl) og stek i ovnen i 35 til 40 minutter; puddingen er ferdig når den er lett brunt rundt kantene og når den trykkes forsiktig i midten, så spretter den tilbake.
  8. 8La den avkjøle i minst 15 minutter før servering.
  9. 9I en middels stor bolle, bland kremfløte, melis, appelsinskall og vanilje. Pisk til myke topper dannes.
  10. 10Server brødpuddingen varm med en klatt pisket krem på toppen, pyntet med revet sjokolade.