
Sjokoladekaba med brødterte og romdampede kirsebær
oppskrift på deilig sjokoladekaba brød pudding med en voksen vri av romdrengete kirsebær. perfekt som dessert til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp soltørkede kirsebær
- 1/4 kopp mørk rom
- 1 (450 gram) brød med sjokoladebabka
- Smør til bakeformen
- 2 kopper helmelk
- 5 store egg
- 1/2 kopp sukker
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 kopp kremfløte
- 1/4 kopp melis
- 1 spiseskje finrevet appelsinskall
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 85 gram mørk sjokolade, skåret i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Bland kirsebærene og rommen i en liten kjele og la det småkoke over middels varme. Ta kjelen av varmen og la det trekke i 10 minutter for å myke opp.
- 4Skjær sjokoladebabkaen i terninger på ca. 3,8 cm. Fordel dem jevnt på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er lett brune rundt kantene, i 7 til 8 minutter. Ta ut av ovnen og sett til side.
- 5Smør lett bunnen og sidene av en ildfast form på 23 x 33 cm.
- 6I en stor bolle, visp sammen melk, egg og sukker til det er godt blandet. Tilsett den ristet babkaen, rommen, kirsebærene og bland godt.
- 7Hell blandingen i den forberedte formen. Sett formen på et stekebrett (for å fange opp eventuelt søl) og stek i ovnen i 35 til 40 minutter; puddingen er ferdig når den er lett brunt rundt kantene og når den trykkes forsiktig i midten, så spretter den tilbake.
- 8La den avkjøle i minst 15 minutter før servering.
- 9I en middels stor bolle, bland kremfløte, melis, appelsinskall og vanilje. Pisk til myke topper dannes.
- 10Server brødpuddingen varm med en klatt pisket krem på toppen, pyntet med revet sjokolade.