Hello Fresh Mobile Banner
Sørlig rød fløyelskake

Sørlig rød fløyelskake

Lær hvordan du lager en klassisk southern red velvet cake med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest, bursdag eller som en søt avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Vegetabilsk olje til stekepannene
  • 2 ½ kopper allsidig mel
  • 1 ½ kopper sukker
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje fint salt
  • 1 teskje kakaopulver
  • 1 ½ kopper vegetabilsk olje
  • 1 kopp kulturmelk, romtemperert
  • 2 store egg, romtempererte
  • 2 spiseskjeer rød matfarge (1 unse)
  • 1 teskje hvit destillert eddik
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • Kremostglasur, oppskrift følger
  • Knuste pekannøtter, til pynt
  • 450 gram kremost, myknet
  • 4 kopper siktet melis
  • 2 staver usaltet smør (1 kopp), myknet
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel lett tre 23 cm runde kakeformer.
  3. 3I en stor bolle sikt sammen mel, sukker, natron, salt og kakaopulver.
  4. 4I en annen stor bolle visp sammen olje, kulturmelk, egg, matfarge, eddik og vanilje.
  5. 5Bruk en kjøkkenmaskin, bland de tørre ingrediensene inn i de våte til akkurat blandet og en jevn røre dannes.
  6. 6Fordel kakerøren jevnt i de forberedte kakeformene. Plasser formene i ovnen med jevne mellomrom. Stek, og roter på formene halvveis i steketiden, til kaken løsner fra sidene av formene og en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten, ca. 30 minutter.
  7. 7Ta kakene ut av ovnen og bruk en kniv til å løsne dem fra kantene av formene. Vend en og en kake opp ned på en tallerken, og snu dem deretter opp ned på en avkjølingsrist, med bunnen opp. La dem avkjøle helt.
  8. 8Smør kaken. Plasser ett lag, med bunnen ned, midt på en roterende kakefat. Bruk en palettkniv eller en avsatt spatel til å fordele noe av kremostglasuren over toppen av kaken. (Fordel nok til å lage et lag på 0,6 til 1,3 cm.) Sett forsiktig et nytt lag oppå, med bunnen ned, og gjenta. Topp med det siste laget og dekk hele kaken med resten av glasuren. Strø hakkede pekannøtter over toppen.
  9. 9I en kjøkkenmaskin utstyrt med paddelvedlegg, eller med en håndholdt elektrisk mikser i en stor bolle, bland kremost, sukker og smør på lav hastighet til det er godt blandet. Øk hastigheten til høy, og bland til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. (Av og til kan du slå av mikseren og skrape ned sidene av bollen med en slikkepott.)
  10. 10Reduser mikserens hastighet til lav. Tilsett vanilje, øk til høy hastighet og bland kort til det er luftig (skrap ned sidene av bollen av og til). Oppbevar i kjøleskapet til det er noe stivt før bruk. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager.
  11. 11Kokk: Sara Moulton