Stekt svinefilet med rask fruktchutney laget i stekepannen

Stekt svinefilet med rask fruktchutney laget i stekepannen

oppskrift på seared pork tenderloin med hurtig frukt chutney, perfekt for en smakfull og enkel middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund svinefilet, trimmet og delt i 8 biter, lett banket
  • Grovt salt og knust svart pepper
  • 1 liten løk, tynne skiver
  • 1/2 kopp eplecider
  • 1/2 kopp eplecidereddik
  • 2 teskjeer sukker
  • 1/4 teskje hetepepperflak
  • 1 kanelstang
  • 1/2 kopp frosne tranebær
  • 1/2 kopp tørkede aprikoser
  • 1/2 kopp tørkede svisker
  • 1 stor eple, tynne skiver
  • 2 kopper hakkede blad- og stilker av regnbårsvein
  • 1 spiseskje finrevet appelsinskall

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit. Krydre svinekjøttet med salt og pepper på begge sider. Varm opp en non-stick panne over middels varme. Legg i svinekjøttet og kok, snu en gang, til det er gyllent og gjennomstekt, omtrent 2 til 3 minutter per side. Ta det ut og legg det på en ovnsfast fat. Hold det varmt i ovnen mens du lager sausen. Tilsett løk i pannen med svinekjøttet og kok, rør ofte, til løken er lett myk, ca. 3 til 4 minutter. Øk varmen til høy, tilsett eplecider, eplecidereddik, sukker, chiliflak og kanelstang. Kok opp. Tilsett aprikoser og svisker. La det småkoke. Tilsett tranebær, epler og grønnkål, og kok til sausen er litt tykkere, og grønnkålen og eplene er møre, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn appelsinskall og kok i ett minutt til. Fordel svinekjøttet på serveringsfat, hell chutney over kjøttskivene. Server umiddelbart.