
Salt og syrlig kylling- og nudelsuppe
oppskrift på en deilig og smakfull sur kylling nudelsuppe som er perfekt for en varmende middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 unser tørket kinesiske eggnudler
- 2. Ristet sesamolje
- 3. 6 kopper grønnsaks- eller kyllingkraft
- 4. 2 spiseskjeer peanøttolje
- 5. 1/2 tomme fersk ingefær, skrelt og tynne skiver
- 6. 1 rød Fresno-chili, skivet
- 7. 6 benfrie, skinnløse kyllinglår, skåret i 1/2 tomme tykke skiver
- 8. 1 spiseskje Shaohsing-risvin eller tørr sherry
- 9. Én 6-unse blokk fersk ekstra-fast tofu, skåret i lange strimler
- 10. 3 ferske shiitakesopp, stilker fjernet og skåret i skiver
- 11. Én 8-unse boks bambusskudd, drenert og skåret i lange strimler
- 12. 1/2 middels stor napa-kål, hakket i 1/2 tomme strimler (ca. 4 kopper), hvite og grønne deler adskilt
- 13. 2 til 3 spiseskjeer lys soyasaus
- 14. 2 til 3 spiseskjeer svart riseddik
- 15. Havsalt
- 16. Nykvernet hvit pepper
- 17. 2 vårløk, kun den grønne delen, tynne skiver, til pynt
- 18. En håndfull ferske korianderstilker og blader, hakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Kok eggnudlene i 1 liter kokende vann til de er al dente, ca. 3 minutter. Sil av og vend dem inn i en liten mengde ristet sesamolje for å forhindre at de setter seg sammen. Sett til side.
- 22. La kraften varme opp i en kjele.
- 33. Varm opp en stor wok over høy varme. Når woken begynner å ryke, tilsett peanøttoljen. Stek ingefær og chili raskt i mindre enn 30 sekunder. Tilsett kyllingen og la den hvile i 1 minutt før du begynner å wokke. Når kyllingen begynner å bli brun, tilsett risvinen og wok den raskt til vinen nesten har fordampet. Rør forsiktig inn tofuen. Deretter tilsetter du sopp, bambusskudd og de hvite delene av napa-kålen, og wokker i 1 minutt. Hell i den varme kraften. Kok opp, og skru ned varmen slik at det småkoker. Krydre suppen med soyasaus, svart riseddik, salt og hvit pepper. Rør inn de grønne delene av napa-kålen og la suppen småkoke i ytterligere 10 minutter, og skum av eventuelt skum som dannes.
- 44. Fordel nudlene i 4 boller. Hell litt av suppen over nudlene og pynt med vårløk og koriander.