Enkel pizzadeig

Enkel pizzadeig

oppskrift på enkel og rask pizzadeig som hever enhver pizza. perfekt for en vennlig kveld eller en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 1/2 kopper usøtet, allsidig mel
  • 2 pakker tørrgjær
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje sukker
  • 1 1/2 kopper lunkent vann fra springen
  • 1/2 teskje olivenolje
  • Mel til arbeidsflaten
  • Maisenna til utbaking

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en blandebolle utstyrt med en deigkrok, legg mel, gjær, salt og sukker. Mens blanderen går, tilsett gradvis vann og elt på lav hastighet til deigen er fast og glatt, ca. 10 minutter.
  3. 3Slå av maskinen. Hell olje ned i bunnen av bollen. Sett på lav hastighet igjen i 15 sekunder for å dekke innsiden av bollen og alle overflater av deigen med oljen.
  4. 4Dekk bollen med plastfolie. La deigen heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer.
  5. 5Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
  6. 6Hvis du bruker en pizzastein, plasser steinen i ovnen på nederste rille, og forvarm ovnen 1 time i forkant.
  7. 7Slå ned deigen, del den i to.
  8. 8Legg den ene delen av deigen på en godt melet arbeidsflate. Form deigen løst til en ball for hånd, og strekk den ut til en sirkel.
  9. 9Bruk en melet kjevle, og kjevle deigen ut til en stor sirkel til den er veldig tynn. Ikke vær bekymret hvis sirkelen ikke er perfekt, og hvis det oppstår et hull, kan du bare klype kantene sammen igjen.
  10. 10For å forhindre at deigen setter seg fast i benken, snu deigen og strø mel over den. Strø også mel på benkeplaten og kjevlen etter behov.
  11. 11Strø rikelig med maismel på en pizzaspade eller en bakeplate.
  12. 12Overfør deigen til pizzaspaden eller bakeplaten uten kant.
  13. 13Legg på ønsket topping.
  14. 14Skyv deigen forsiktig over på pizzasteinen eller plasser bakeplaten med pizza på nederste rille i ovnen.
  15. 15Stek i 10 til 12 minutter, eller til den er gyllen.
  16. 16Kjevle ut den andre delen av deigen og legg på ønsket topping, eller frys den ned i fryseposer.