Filo-pai med grønnsaker

Filo-pai med grønnsaker

Lær hvordan du lager en smakfull phyllo pai med grønne grønnsaker. En lett og velsmakende rett for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2. 1/2 teskje grovt salt, pluss mer etter smak
  • 3. 1 1/2 kopper varmt vann
  • 4. 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer ekstra-virgin olivenolje, pluss mer til pensling
  • 5. 2 spiseskjeer rødvinseddik eller ferskpresset sitronjuice
  • 6. 2 bunt(er) vårløk, tynne skiver
  • 7. 2 store løk, finhakket
  • 8. 2 pund blandede grønne blader, som sorrel, spinat eller løvetann, vasket og trimmet
  • 9. 1/2 kopp hakket fersk dill
  • 10. 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 11. 1/3 kopp hakkede ferske mynteblader
  • 12. 1 liten bunt kjørvel, hakket
  • 13. Nykvernet pepper
  • 14. 3 spiseskjeer trahana
  • 15. Maismel, til utbaking

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag filodeigen: I en stor bolle, bland mel og salt. Lag en fordypning i midten, og tilsett 1 ½ kopp varmt vann, ¼ kopp olivenolje og eddik. Bruk en gaffel til å arbeide melet inn i væsken til det er blandet. Elt deigen i bollen til den samler seg, og tilsett mer mel om nødvendig, ca. 10 minutter. Dekk til og la hvile ved romtemperatur i 30 minutter.
  2. 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett vårløk og løk, og stek til de er myke, ca. 10 minutter. Tilsett de blandede grønnsakene, og stek til de er wiltet, ca. 2 minutter. Overfør til en stor bolle, og tilsett dill, persille, mynte og chervil. Krydre med salt og pepper. Strø traheina over fyllet, og bland godt.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  4. 44. Pensle en rund kakeform på 12 ½ x 2 tommer lett med olivenolje. Del deigen i 6 like deler. På en lett melet overflate, kjevle ut én del av deigen til en 15 cm (6 tommer) runding. Rull deigen ut og rundt en 60 cm (24 tommer) lang pinne, og roter deigen hyppig. (Du skal kunne se hendene dine gjennom deigen.) Overfør deigen til en arbeidsflate drysset med maisenna. Gjenta med de resterende delene, og legg hver deig på toppen av den forrige, også drysset med maisenna.
  5. 55. Legg ett ark filodeig i den forberedte formen. Pensle med olivenolje, og gjenta med to ark til. Fordel vårløks- og løkfyllet jevnt over filodeigen. Drypp over den gjenværende spiseskjeen med olivenolje. Legg de resterende tre arkene med filodeig oppå, og pensle mellom lagene med olivenolje. Trim topp- og bunnkantene slik at det blir en 5 cm (2 tommer) bred kant rundt hele brødet. Bruk en skarp kniv til å skjære et diamantmønster gjennom topp- og bunnskorpen.
  6. 66. Sett formen i ovnen, og stek til fyllet er stivnet og skorpen er gyllenbrun, ca. 1 time. La avkjøle på en rist i minst 1 time før servering.