Stekt kalkun

Stekt kalkun

lær hvordan du lager en saftig og smakfull roast turkey med vår enkle oppskrift. perfekt til høytider eller søndagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 fersk kalkun på 15 pund
  • 2. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 3. Salt og pepper, etter smak
  • 4. Nature's Seasons krydderblanding, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 22. Fjern nakke, lever og hjerte fra kalkunen. Skyll kalkunen innvendig og utvendig med kaldt vann. Tørk kalkunen godt.
  3. 33. Gni inn kalkunen med vegetabilsk olje, salt, pepper og Nature's Seasons på begge sider. Plasser kalkunen med brystet ned i en V-formet rist i en grunn langpanne. Pakk kalkunen tett inn i aluminiumsfolie. Sett kalkunen i ovnen og stek i ca. 3 ½ time (15 minutter per pund).
  4. 44. Når det gjenstår omtrent en halv time av steketiden, fjern folien og snu kalkunen slik at brystet vender opp for å få fin farge. Kalkunen er ferdig når kjøtttermometeret som er satt inn i den tykkeste delen av låret, uten å berøre beinet, viser 175 til 180 grader Fahrenheit (ca. 80 til 82 grader Celsius). La kalkunen hvile i ca. 20 minutter før den skjæres opp.