
Stekt kalkun
lær hvordan du lager en saftig og smakfull roast turkey med vår enkle oppskrift. perfekt til høytider eller søndagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 fersk kalkun på 15 pund
- 2. 1 kopp vegetabilsk olje
- 3. Salt og pepper, etter smak
- 4. Nature's Seasons krydderblanding, etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 22. Fjern nakke, lever og hjerte fra kalkunen. Skyll kalkunen innvendig og utvendig med kaldt vann. Tørk kalkunen godt.
- 33. Gni inn kalkunen med vegetabilsk olje, salt, pepper og Nature's Seasons på begge sider. Plasser kalkunen med brystet ned i en V-formet rist i en grunn langpanne. Pakk kalkunen tett inn i aluminiumsfolie. Sett kalkunen i ovnen og stek i ca. 3 ½ time (15 minutter per pund).
- 44. Når det gjenstår omtrent en halv time av steketiden, fjern folien og snu kalkunen slik at brystet vender opp for å få fin farge. Kalkunen er ferdig når kjøtttermometeret som er satt inn i den tykkeste delen av låret, uten å berøre beinet, viser 175 til 180 grader Fahrenheit (ca. 80 til 82 grader Celsius). La kalkunen hvile i ca. 20 minutter før den skjæres opp.