
Pulled Pork
Lær hvordan du lager perfekt pulled pork hjemme med vår enkle oppskrift. Saftig, mør og full av smak. Perfekt til middagen eller festen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 ss paprika (pimentón)
- 2. 2 ss hvitløkspulver
- 3. 2 ts cayennepepper
- 4. 1 ss salt
- 5. 1 ss brunt sukker
- 6. 1 ss sellerisalt
- 7. 1 ss tørket sennep
- 8. 1 (7–9 pund, med bein) Boston butt, kuttet i "X"-mønster i fettkappen
- 9. 1 øl
- 10. 3 kopper eplecidereddik
- 11. 2 hvitløksfedd, knust
- 12. 2 Fresno-chili, delt i to
- 13. 1/4 kopp brunt sukker
- 14. 1/4 kopp tomatpuré
- 15. 1 ss kosher salt
- 16. 2 ss Dijon-sennep
- 17. 12 burgerbrød, ristet
- 18. Brokkolistilker og gulrotkrem, oppskrift følger
- 19. 6 brokkolistilker (spar toppene til noe annet), skrelt og juliennet på mandolin
- 20. 4 gulrøtter, skrelt og juliennet på mandolin
- 21. 3 selleristilker, juliennet
- 22. 1 rød løk, juliennet
- 23. 1 Granny Smith eple, med skallet på, juliennet
- 24. 1/2 kopp sylteagurk, juliennet
- 25. 1 1/2 kopper majones
- 26. 1/4 kopp Dijon-sennep
- 27. 1/4 kopp eplecidereddik
- 28. 1 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 29. Kosher salt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 225 grader Fahrenheit.
- 33. Bland alle krydderne til ruben og masser det inn i kjøttet. Plasser det krydrede svinekjøttet i en stekepanne og hell ølen i pannen. Dekk med folie og stek i 6 timer. Sjekk jevnlig for å forsikre deg om at alt går som det skal, og snu kjøttet hver 2. time.
- 44. Fjern folien og stek videre til svinekjøttet har nådd en innvendig temperatur på 190 grader Fahrenheit, omtrent 3 timer til. Ta det ut av ovnen, dekk det løst med folie, og la det hvile i 30 minutter.
- 55. Underveis i den lange koketiden, lag sausen. I en liten kjele blandes alle ingrediensene og kokes opp. Smak til for å forsikre deg om at den er deilig. Fjern chiliklypene. Når sausen er avkjølt, anbefaler jeg å helle den i en squeeze-flaske for enkel bruk.
- 66. Fjern beinet fra svinekjøttet, det skal gli rett ut. Bruk hendene med hansker på, eller to gafler, og begynn å "rive" kjøttet i lange strimler. Fjern fett og annet som ikke ser fristende ut.
- 77. Server svinekjøttet på burgerbrød med en skje med eddiksaus etter eget ønske, og topp med Brokkolistilker og Gulrotkål.
- 88. Bland alle ingrediensene. Krydre med salt for å sikre at det blir deilig. La det stå i minst 1 time før servering.