
Spinatpai
Lær hvordan du lager en deilig spinatpai med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 2 til 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 gule løk, hakket
- 5 buntet vårløk, hakket
- 1 kopp fersk dill, hakket
- 1 teskje malt muskatnøtt
- 1 teskje svart pepper
- 1/2 teskje salt
- 2,7 kilo spinat, hakket
- 1,8 kilo fetaost, smuldret
- 7 store egg
- 900 gram filodeig
- 900 gram smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius.
- 2I en stor kjele, tilsett olivenolje og sautér løken til den er brunet. Tilsett vårløk, dill, muskatnøtt, svart pepper og salt.
- 3Kok den hakkede spinaten til den er blansjert og fortsatt lys grønn, rør av og til. Bland den sammen med ingrediensene i kjelen. Tilsett smuldret fetaost og egg, og pass på at blandingen er litt avkjølt slik at eggene ikke blir eggerøre. Bland godt.
- 4Pensle 450 gram filodeig med smør, bit for bit, og legg det i en stor nok form slik at det dekker bunnen og sidene. Legg deretter spinatblandingen oppå, og deretter, bit for bit, legg og pensle resten av filodeigen over. Marker stykker med en kniv og sørg for at endene er innpakket, deretter dryss litt vann over.
- 5Stek i 45 minutter, eller til den er gyllenbrun.