Chana Masala

Chana Masala

oppskrift på chana masala, en krydret indisk rett med kikerter. enkel å lage og perfekt for en mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • ½ kopp medium-delte gulrøtter
  • ½ kopp medium-delt selleri
  • ½ kopp medium-delt løk
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1 ss karri pulver
  • 1 ½ ts malt koriander
  • Én 425 g boks kikerter, drenert og skylt
  • Én 400 ml boks kokosmelk
  • ½ lime, saftet
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Kuskus, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett gulrøtter, selleri, løk og hvitløk, og la det surre sakte til det blir gjennomsiktig, omtrent 10 minutter. Rør inn karri og koriander, og rist krydderne til de begynner å dufte, ca. 3 minutter. Tilsett kikerter og kokosmelk, og la det småkoke. La det småkoke over middels varme til smakene har blandet seg, 20 til 30 minutter. Rør inn limesaft og smak til med salt og pepper. Ha litt couscous i skåler og server chana masalaen oppå.