
Gazpacho
Lær hvordan du lager den perfekte gazpacho, en kald spansk suppe med friske grønnsaker. En enkel oppskrift som passer perfekt til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 modne tomater
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 unser eplecidereddik eller sherryeddik
- 2 kopper tomatjuice
- 1 kopp gammelt eller lett ristet baguettebrød, i terninger
- 2 agurker, skrellet, frøet og hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 rød løk, hakket
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 bunt ferske persilleblader, hakket
- 1/2 bunt fersk koriander, hakket
- 1 spiseskje finhakket jalapeño, frøet (kan erstattes med hot sauce)
- Kosher-salt
- Skivet eller terningkuttet avokado, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp saltet vann i en middels stor kjele. Lag et "X" på toppen og bunnen av tomatene. Kok tomatene til skinnet begynner å løsne, omtrent 20 til 30 sekunder. Dypp tomatene i en bolle med isvann for å avkjøle. Skrell og fjern frøene fra tomatene, og hakk dem deretter opp.
- 2Bland olivenolje, eddik og tomatjuice i en middels stor bolle. Rør godt, og la brødet trekke i blandingen. I en annen bolle, bland den hakkede tomaten, agurken, rød paprika, løk, hvitløk, persille, koriander og jalapeño. Sett til side 1/2 kopp av denne hakkede blandingen til pynt, hvis ønskelig. Krydre med salt etter smak.
- 3Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor og kjør til en jevn puré. Server kald, og pynt med avokado og den reserverte hakkede blandingen, hvis ønskelig.